Bilecik ekonomisini neler bekliyor?

Bilecik ekonomisini neler bekliyor?

Basın Masası, Bilecik ekonomisinin geleceği ile sanayi ve ticaret hayatını nelerin beklediğini konu edindi.

Basın Masası, Bilecik ekonomisinin geleceği ile sanayi ve ticaret hayatını nelerin beklediğini konu edindi. 

Mücahid Erdal'ın hazırlayıp sunduğu programa, Ramazan Kurtulmuş, Sedat Bayam ve Mehmet Erdem konuk oldu. İlimizin sanayi ve ticaret alanındaki mevcut potansiyelleri başta olmak üzere kent ekonomisinin ne tarafa evrileceği enine boyuna tartışıldı. 

Bilecik'in Yatırım Teşvik Mevzuatı’nda yapılan değişiklikle, 3’üncü teşvik bölgesinden çıkarılarak 2’nci teşvik bölgesine alınmasının yankılarının nasıl olacağı konuşuldu. Kentin gelişmesi ve büyümesi için siyasilere ve bürokratlara düşen vazifeler hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. 

Ramazan Kurtulmuş, Bilecik’in teşvik bölgesinin değiştirilmesinin kabul edilebilir olmadığını belirterek, “Biz il olarak kalkınmış bir il değiliz” dedi. 

Sedat Bayam ise teşvik bölgesi sıralamalarının çok farklı kriterlere bakılarak yapıldığını kaydederek, istatistiklerin gerçek hayattaki yansımalarının kağıt üzerindeki gibi olmadığına dikkat çekti. Bayam, “Bunları anlatmak ise siyasilere ve bürokratlara kalıyor. Ben eksiklik burada. Siyasi ve bürokratik açıdan ve OSB yönetimleri, TSO yönetimleri gibi STK’ların da bunları anlatmaları lazım” diye konuştu. 

Son olarak değerlendirmelerde bulunan Mahmet Erdem, Yatırım Teşvik Mevzuatı’nda yapılan değişikliğin iki farklı durum ortaya çıkardığına dikkat çekerek, “OSB içine ve dışına yatırım yapacaklar şeklinde ikiye ayrılmış. Yani OSB dışına yatırım yapanlar 3’ten 2’ye alınmış. OSB içine yatırım yapacaklar ise 4’ten 3’e alınmış. Osmaneli, Söğüt ve Gölpazarı OSB’ler 3’üncü bölgede” şeklinde konuştu. 
 

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 35563 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum