BİLECİK FETHİ'NİN 718. YILI

BİLECİK FETHİ'NİN 718. YILI

Bilecik'in Fethi'nin 718. yıldönümü, Bilecik Belediyesi tarafınca düzenlenen Şeyh Edebali ve Osmangazi'yi Anma Etkinlikleri kapsamında 28 Mayıs Pazar akşamı Şeyh Edebali Türbesi mevkiinde manevi çoşku ile kutlandı.

Program İsmail Cihan'ın açılış konuşması ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlarken Hafız Kurra Adem Karabey'in Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

bilecik-fethinin-718.-yili-1-001.jpg

bilecik-fethinin-718.-yili-3-001.jpg

Programa sırasıyla konuşmalarını gerçekleştiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ve Vali Süleyman Elban'ın yanı sıra bir çok önemli isim de katılım gösterdi.

bilecik-fethinin-718.-yili-6-001.jpg

Başkan Yağcı bu özel günde teşrif eden herkese hoşgeldin mesajı verirken dirilişin kuruluşun ve kurtuluşun beşiği olan Bilecik'in atalarımızın bizlere emanet ettiği kutsal değerlerle dolu olduğunu ve bu güzide topraklara hizmet etmekten gurur ve mutluluk duyduğunu belirtirken Bilecik'in fethinin 718. yıldönümünün ramazan ı şerif ile birleşmesi ile daha da anlam kazandığını "Bir taraftan Ramazanı Şerifi idrak ediyoruz, bir taraftan da Şanlı fethimizin 718. yıl dönümünü, Şeyh Edebali ve Osmangaziyi anma törenlerini hep birlikte idrak ediyoruz" sözleri ile dile getirdi. Geçmişten alınan ilhamı geleceğe ve gelişmeye büyük bir heyacan ile yansıtacaklarını ifade eden Yağcı, bizlere bu güzel vatanı hediye eden ecdadımıza karşı rahmet ve minnet duygularıyla dolu olduğunu ve birliğin beraberliğin kardeşliğin daimi kalacağını belirtti.

bilecik-fethinin-718.-yili-4-001.jpg

Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletirken bu toprakların islam yurdu olmasını sağlayan Bilecik'in fethinden bugüne kadar taş taş üstüne koyan, hizmet gösteren tüm ecdadı rahmet ile andıklarını ifade etti.

Vali Süleyman Elban konuşmasında bu şehri Şeyh Edebali'nin manevi önderliği ile dedemiz Osmangazi'nin feth ederek ilelebet türk ve islam yurdu olmasına vesile olduğunu belirterek ramazan ayının ve şehrimizin fethinin ülkemize birlik beraberlik getirmesini dilediğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından Konyalı Sim Sırma ve Dival İşleme Sanatkarı Nur Dikilitaş, Şeyh Edebali'nin türbesine örtülmek üzere yaptığı "Sanduka örtüsü" ile "Kayı boyu" işaretli bayrağı Vali Elban'a, Milletvekili Eldemir'e, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç'a ve Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya takdim etti.

bilecik-fethinin-718.-yili-5-001.jpg

Mehteran takımının sunumunun ardından Hafız Kurra Adem Karabey'in Fetih ve İftar Ezanını okumasıyla iftar yapıldı ve program son buldu.

bilecik-fethinin-718.-yili-7-001.jpg

 

bilecik-fethinin-718.-yili-9.jpg

Kaynak:M.Bahadır ORAL

Bu haber toplam 3237 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.