BİLECİK, FİNALE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

BİLECİK, FİNALE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Bilecik, 14-15 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Finali’ne ev sahipliği yapacak. 44 ilden 245 öğrencinin katıldığı final müsabakaları 6 branş ve 7 kategoride gerçekleşecek. 87 danışman öğretmenin görev aldığı final müsabakaları kapsamında ilimizde ağırlanan öğrencilere Bilecik’in tarihi ve turistik yerleri gezdirilecek.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen organizasyonun açılış programına, Vali Tahir Büyükakın, Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu Başkanı Şaban Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve diğer ilgililer ile davetliler katıldı. 

1-482.jpg

‘BİLEKTEN DAHA ÇOK AKIL VE ZEKAYA İHTİYACIMIZ VAR’

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Finali’nin açılışında konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ülkemizin içinde bulunduğu süreçte akıl ve zekaya her zamankinde daha çok ihtiyacımız olduğunu söyledi. Başkan Yağcı, Türk Milleti’nin bilek gücünü akıl ve zekayla birleştirdiğinde önünde hiçbir gücün duramayacağına dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Milletimizin bileğinin gücünü bilmeyen yok. Bu bilek gücü, akıl ve zeka ile birleştiğinde dünya tarih sahnesine baktığımızda neleri gerçekleştirdiğimizi hep birlikte tarih kitaplarında görüyoruz. Gerçekten hassas bir dönemden geçiyoruz. Dönem, diriliş ve şahlanış dönemi. Bu döneminde kesinlikle en temel öğesi bilekten daha çok akıl ve zekaya ihtiyacımız var, stratejiye ihtiyacımız var. İnşallah milletimizin bu içindeki heyecanı aklımızla, zekamızla birleştirerek lider ülke Türkiye’yi hep birlikte gerçekleştireceğiz. 

‘BURADA MİSAFİR DEĞİLSİNİZ’ 

Birlik ve beraberlik oldukça aşılamayacak hiçbir şeyin olmadığını düşünüyorum. Sevgili öğrenciler burada aslında misafir değilsiniz. Buralar atalarımızın toprakları. Biz buraların hizmetkarı ve bekçisiyiz. Bu topraklarda ben Türk’üm ben Müslümanım diyen herkesin miras hakkı var. Herkes bu toprakların ev sahibidir” ifadelerini kullandı. 

2-486.jpg

‘HERKES BİLECİK’İ BİLECEK’

Vali Tahir Büyükakın ise ülkemizin dört bir yanında ilimize gelen öğrencilere önemli mesajlar verdiği konuşmasında geçmişini öğrenmek isteyen herkesin Bilecik’i bilmesi gerektiğine vurgu yaptı.  Vali Büyükakın, “Şeyh Edebali Hazretleri ‘Geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz’ diyor. Herkes geçmişini bilecek onu bilmek içinde Bilecik’i bilecek. Bilecik Türkiye’dir, Bilecik Anadolu’dur” şeklinde konuştu. 

Gelişen ve değişen dünyada akıl ve zekanın ön plana çıktığını ifade eden Vali Büyükakın, şunları dile getirdi:

‘PRATİK DÜŞÜNEN BİR ZEKA GEREKİYOR’

“Dünya enteresan bir yere doğru gidiyor. Bu kapsamda öğrencilerimize birkaç şey söylemek istiyorum. Dünyanın üretim mantığı artık yaratıcılığın ön plana çıktığı, yeniliğin ön plana çıktığı, robotik ve genetik gibi alanlarda büyük gelişmelerin kaydedildiği, akıllı makinaların yapıldığı bir yere doğru gidiyoruz. Burada yaratıcı olmamız ve yaratıcılık özelliği gelişmiş insanlarla bu durumun içinde olmamız gerekiyor. Bu da standart bir eğitim modelinden çıkmıyor. Pratik düşünen bir zeka gerekiyor. Akıl oyunları aslında bu düşüncenin gelişmesi açısından son derece faydalı. Takım oyunları, liderlik, yenilgiyi kabul edebilme gibi konularda önemli hususlar. 

3-367.jpg

‘BU DÜNYA, BİR OYUN YERİDİR’

Son olarak gençlerimizin şunu unutmamasını istiyorum; Bütün oyunlar tek bir oyunu kazanmak için oynanır. O oyun ise bu dünyadaki hayatınızı iyi insan olarak tamamlama oyunudur. Çünkü bu dünya bir oyun yeridir, er ya da geç son bulacaktır. Bu dünyadaki oyun iyi insan olarak bitmedikten sonra diğer insanların gözyaşına, kanının akmasına sebep olduktan sonra oynanan bu oyunların hangisini kazanırsanız kazanın, kazandığınız bu başarıların hiçbir kıymeti olmayacak. Kazanılması gereken gerçek oyunu hakkıyla kazanan insanlar olmanız ve ülkemizi gelecekte hakettiği yere taşımanızı diliyorum” diye konuştu. 

Açılış töreninin ardından protokol üyeleri öğrencilerle sohbet ederek oyun salonlarını gezdi. 

4-137.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2743 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.