BİLECİK HABER - VATANDAŞ İSYAN BAYRAĞINI ÇEKTİ

BİLECİK HABER - VATANDAŞ İSYAN BAYRAĞINI ÇEKTİ

İlimizde her geçen gün artan trafik problemi vatandaşları canından bezdirdi. Sokak aralarının dahi hınca hınç araçla dolduğu Bilecik'te, vatandaş evine girip çıkmakta zorlanır hale geldi. 

Trafik keşmekeşliği karşısında isyan bayrağını açan Hamam Sokak sakinleri eşine az rastlanır bir uygulamayla dertlerine derman bulmaya çalıştı. Apartman girişlerinin ve garaj kapılarının önüne yazılı kağıt bırakan mahalleli,"Hiç düşündünüz mü? Araç park ediyorsunuz fakat o alanda bina sakinleri kendi kapısının önüne aracını park edemiyor. Adalet mi?” ifadeleriyle dertlerini anlatmaya çalıştı.

Artık yolların kaldırmadığı araç yoğunluğu kaldırımlara taşmaya başlayınca, Bilecik sokaklarında insanlardan çok araçların yaşadığı bir görüntü ortaya çıkmaya başladı. Hal böyle olunca araçlar trafikte ilerlemekte zorlanırken, vatandaşlarda kaldırımlarda yürümekte zorlanır duruma geldi. 

Özellikle dar sokakların bulunduğu yerleşim alanlarında canından bezen vatandaşlar, otopark sorununu bir kez daha gündeme getirerek, ilimizde otopark kültürü oluşmadığı sürece Bilecik'in yaşamakta zorluk çekilen iller arasında yer alacağını söylediler. 

Öte yandan yıkılan Seven Çarşısı'nın yerine yapılacak proje taslağında yer alan otoparkın ilimiz açısından taşıdığı önem bir kez daha gündeme geldi. Yine şehrin belirli noktalarında yapılması planlanan portatif otoparkların aciliyeti her geçen gün daha fazla hissedilmeye başlandı. 

Gelinen süreçte, şehir merkezinde ve sokak aralarında yapılacak otoparklar ilimizin hem nefes almasını sağlayacak hem de sürücüler ve vatandaşlar açısından büyük kolaylıklar sağlayacak. 

Vatandaşı isyan noktasına getiren trafik ve otopark problemi vatandaşlardan bu yönde tepki toplarken, trafik keşmekeşliğinden ötürü trafikte sürücüler arasında yaşanan tartışmalarında kötü sonuçlar doğurmasından korkuluyor. 

vatandas-isyan-bayragini-cekti2.jpg

 

Bu haber toplam 4069 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum