BİLECİK HABERLERİ - BEYTULLAH USTA’DAN BOZÜYÜK EKONOMİSİNE BÜYÜK DESTEK

BİLECİK HABERLERİ - BEYTULLAH USTA’DAN BOZÜYÜK EKONOMİSİNE BÜYÜK DESTEK

Bozüyük’te Çelik Oto Lastik işyeri sahibi Beytullah Çelik, 30 yılı aşkın bir süredir eskimiş ve tutunacak dişi kalmamış araç lastiklerine diş açma işlemi yaparak hem ilçe ekonomisine hem de geri dönüşüme büyük katkı sağlıyor.

14 yaşında çırak olarak çalışmaya başladığı işyerinde diş açma makinası ile tanışan Beytullah Usta, o günden bugüne artık kullanılmaz diye düşünülen lastiklere yeni dişler açarak ekmek parasını kazanıyor. Bu işlemin çoğu sürücü tarafından daha benimsenmediğini kaydeden Beytullah Usta, insanların gelip lastiklerin yeniden nasıl kullanışlı hale geldiğini gördüklerinde fikirlerinin değiştiğini söyledi.

Beytullah Çelik, yaptığı açıklamada,”1982 yılında 14 yaşında çırak olarak çalışmaya başladığım işyerinde o zaman Almanya’dan gelmiş olan diş açma makinesiyle tanıştım. O zamanlar ustamın araç lastiklerine diş açışını meraklı gözlerle izliyordum. Bir gün ustama bende deneyebilir miyim? Diye sorduktan sonra benim diş açma makinasıyla asıl tanışmam gerçekleşti. Birkaç defa yaptıktan sonra ustam ‘sen benden daha iyi yapıyorsun’ demeye başladı. O gün bugündür diş açma makinasıyla arkadaşlığımız 30 yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Eskidiği düşünülen ve tutunacak dişi kalmamış lastiklerde işlem yaparak lastiklerin 2-3 yıl daha kullanılmasını sağlıyoruz. Yapılan işlemin ardından vatandaşlarımız hem yakıt hem de ekonomik anlamda tasarruf sağlamış oluyorlar. Vatandaşlarımız 3-5 yıl kullandıkları lastiklerini eskidi artık diye düşünmesinler. Diş açma işlemi son derece elverişli ve kullanışlı bir çalışmadır. Sadece artık çok eskimiş ve telleri ve bezleri görünür seviyeye gelmiş lastiklere bu işlem uygulanamaz. Onun haricinde diğer tüm lastiklerde bu işlemi uygulayabiliriz. Modelli ve modelsiz tüm araç lastikleri için bu çalışmayı yapabiliyoruz. Kamyon ve otobüslerin kabak lastiklerine bile bu işlemi uygulayarak yeniden kullanıma kazandırabiliyoruz. Günde bir araç lastiklerini (4 lastik) işleyemeye çalışarak hem geri dönüşüme hem de ekonomiye katkı sağlamaya çalışıyorum. Vatandaşlarımız eskidiğini düşündüğü lastiklerini getirsinler, diş açma işleme yaptıktan sonra lastiklerin kullanıp kullanılamayacağına ondan sonra karar versinler” dedi.

Beytullah Usta’ya ulaşmak isteyen vatandaşlar Eski Sanayi sitesi Yavuz Sokak No: 15/A adresinde kendisine ulaşabilirler.

 

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 9914 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum