BİLECİK HAREKETE GEÇTİ

BİLECİK HAREKETE GEÇTİ

23-29 Mayıs Hareket Haftası dolayısıyla Bilecik Belediyesi tarafından "Hareketli Yaşam" etkinliği düzenlendi. 

Muhsin Yazıcıoğlu Spor ve Yaşam Alanı'nda düzenlenen etkinliğe Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, belediye spor merkezi üyeleri ve huzur evi sakinleri katıldı. 

Etkinlikte, ısınma amaçlı egzersiz ve müzik eşliğinde aerobik hareketleri yapıldı. Huzur evi sakinleri ve Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın da katıldığı aerobik hareketleri renkli görüntülere sahne oldu. 

Etkinlik sonrasında konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, dünyanın hareketsizlikten dolayı ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade ederek şunları dile getirdi: "Bilecik Belediye Başkanlığı olarak bu sene bizde "Bilecik genciyle yaşlısıyla hareketleniyor" projesiyle Avrupa Hareketlilik Haftası'na dahil olduk. 

"DÜNYA CİDDİ SIKINTILAR YAŞIYOR"

Dünya hareketsizlikten dolayı ciddi sıkıntılar yaşıyor. Adeta her yerimiz kimyasal hale geldi. Bunları engellemek adına sağlıklı bir yaşam sürdürebilmemiz için hareketli ortamı oluşturmamız lazım. Çünkü çalışan demir ışıldar demişler. Vücutta çalıştığı zaman işlevini daha iyi yerine getiriyor. Hanımlarda özellikle kemik erimeleri, kas ve kemik sistemleri noktasında belirli dönemlerde belirli hareketleri yapmaları çok önemli. Beylerin kahvelerde oturmaları yerine zamanlarını sporla hareketle geçirmeleri son derece önemli.

"HEDEF 100 MİLYON"

Dünyanın bir hedefi var. Şuan da hareketlilik oranı 3,5 milyon civarında önümüzdeki yıllarda bu hedef 100 milyona ulaşmak. Bu çerçevede de değişik etkinlikler düzenleniyor. Bilecik'te bizde ilki gerçekleştirdik. Bu alanda da ilk katılımı yaptık. Belediye başkanlığı olarak insanlarımızda hareketliliği sağlamak noktasında hocalarımız eşliğinde özellikle hanım kardeşlerimize aktivite alanları tespit edip yapıyoruz. Bunun da sayılarını çoğaltmak istiyoruz. Şuan da 800 civarında kardeşimiz kayıtlı üyemiz. Günlük olarak 4 seans halinde kongre merkezimizde bu hareketlilik spor yapma noktasında etkinlikler devam ediyor. 

"ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN"

Biz bugün istedik ki büyüklerimizde bu kapsama dahil edelim. Onlarda sağolsunlar teşrif ettiler. Büyük bir anlam kazandırdılar. Onlar bizim başımız tacı. Allah başımızdan eksik etmesin." dedi. 

Etkinliğe katılan huzur evi sakinleri ise memnuniyetlerini dile getirerek, bu tür organizasyonların devamını dilediler. 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2146 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum