BİLECİK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN - TAŞINMAZ MAL KİRALAMA İHALESİ

BİLECİK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN
TAŞINMAZ MAL KİRALAMA İHALESİ
Kısım No: 1 – Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kantin Kiralama İşi
MahallesiPafta /Ada /ParselKiralanacak KısımKullanım AmacıKiralama SüresiYıllık Tahmini
Bedeli
Geçici Teminatİhale Gün ve Saati
Pelitözü Mah.H23-C-10-A3-220/31Poliklinik Tarafı 147,31 m² + Acil Servis Tarafı 97,86 m² olmak üzere toplam (245,17 m²)Kantin3 Yıl1.800.000,00 TL540.000,00 TL04/09/2023 ve saat 14:00

Yukarıda bilgileri yazılı taşınmaz, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda 04/09/2023 tarihinde saat 14:00’de Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kantin Kiralama ihalesi yapılacaktır.

İhaleye ilişkin şartname ve ekleri mesai saatleri dâhilinde Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü Satın Alma Biriminde bedelsiz olarak görülebilir ve 1.000,00 TL (BİNTL) doküman satış bedeli Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü Halk Bankası merkez şube TR450001200936400005000058 IBAN nolu hesabına yatırılarak doküman satışı yapılacaktır. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.

İhaleye katılacakların;
1- İstekliler ihaleden önce muammen bedelin % 30’ü oranında geçici teminatı Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü Ziraat Bankası merkez şube TR 450001000118000010005223 IBAN nolu hesabına ihale adı belirtilerek yatırmaları ya da Teminat Mektubu olarak almayan istenler ise Teminat Mektubunun geçerlilik tarihini süresiz olarak alacaklardır.
2- Müdürlüğümüz ve bağlı Sağlık Tesislerinin taşınmazlarının kiralanması veya kullanılması nedeniyle oluşmuş, vadesi geçmiş kira borcunu bulunanlar ihaleye katılamaz.
3- Doküman Alındığına Dair Makbuz / banka Dekontu. (1.000,00 TL) ( Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü Halk Bankası merkez şube TR450001200936400005000058)
4-İstekli Tarafından imzalı Yer Gördü Belgesi sunulacaktır.
5- Gerçek kişilerin Nüfus Cüzdan Sureti (arkalı önlü) (Aslı idarece görülmüştür onaylı suret sunulacaktır.) Tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını sunacaklardır.
6- Son 3 (üç) ay içerisinde alınmış ikametgah belgesi sunacaklardır.
7- Ticaret veya Sanayi Odasına veya Esnaf Odasına kayıtlı olduğuna dair belgeler;
*Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu esnaf ve sanatkârlar odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belgeyi,
**Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belgeyi sunacaklardır.
8-Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri;
*Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi veya aslı idarece görülmüştür onaylı sureti sunulacaktır.
**Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişilik yöneticilerinin noter tasdikli veya aslı idarece görüşmüştür onaylı imza sirküleri sunulacaktır.
***Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı veya aslı idarece görüşmüştür onaylı sureti sunulacaktır. (Vekâletname ile Vekilin Noter Tasdikli İmza Beyannamesi)
9-Vakıflardan; ihaleye katılmak üzere yetkili organ tarafından alınmış kararın aslı veya noter tasdikli sureti ve ihaleye katılmak üzere yetkilendirilen kişinin noter tasdikli imza sirküleri Derneklerden; ihaleye katılmak üzere yetkilendirdiği kişiyi belirten karar defterinin ilgili sayfasının noter tasdikli sureti ve yetkilinin noter tasdikli imza beyannamesi, Dernek tüzüğünün noter tasdikli sureti, Temsil durumunda; Noter tasdikli veya aslı idarece görüşmüştür onaylı vekâletname ve vekâlet edene ait İmza Beyannamesi sunulacaktır.
10- Son altı ay içerisinde alınmış olan adli sicil kaydı belgesi, Cumhuriyet Başsavcılığından alınmış olan sabıka kayıt belgesi sunulacaktır.
11-Gerçek Kişilerden belirtilen iş kollarına ilişkin resmi kurumlardan alınmış usta öğreticilik belgesinin aslı veya aslı idarece görülmüştür onaylı sureti sunulacaktır.
12-İsteklilerin Kantin/Büfe/Kafeterya İhalesi için Bilecik İli veya İlçelerine kayıtlı Kamu Kurumunda en az 7 yıl faaliyetini gösterir Kafeterya/Kantin işleticisi işlerinden birisine ait güncel Ruhsat ile Kantin için Gıda Üretim İzni (İşletme Kayıt Belgesi) sahip olması ve bunu belgelendirerek sunulacaktır.
13- Özel hukuk tüzel kişilerinin kiralama konusu işin faaliyetleri arasında yer aldığına dair ana sözleşmesinin yayınlandığı Ticaret Sicil Gazetesi aslı idarece görülmüştür onaylı sureti veya ilgili evrak sunulacaktır.
14-Ticaret/Sanayi ve / veya İlgili Meslek/esnaf Odasından ya da Kantinciler Odasından ihalenin ilk ilan tarihinden sonra alınmış Mesleki Faaliyetten Men Olmadığını veya Mesleki Faaliyetinin Devam Ettiğini Gösteren Belgeyi sunacaklardır.
15-İlk ilan tarihi itibarı ile Vergi Dairesine Borcunun Bulunmadığına Dair Belge sunacaklardır. (İlk ilan tarihi ile ihale günü arasındaki ilk ilan ve ihale günü dahil olmak üzere herhangi bir gün, Vergi daireleri veya Resmi İnternet Sitesinden alınabilir.)
16-İlk ilan tarihi itibarı ile SGK Borcunun Bulunmadığına Dair Belge sunacaklardır.(İlk ilan tarihi ile ihale günü arasındaki ilk ilan ve ihale günü dahil olmak üzere herhangi bir gün, SGK veya Resmi İnternet Sitesinden alınabilir.)
17-2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 6. maddesinde belirtilenler doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamazlar
18- İhaleye katılacak isteklilerin kamu ihalelerinden yasaklı olup olmadığı sorgulanacaktır. Yasaklı olan isteklinin şartları tam olsa dahi ihale dışı bırakılacaktır.
19- Ortak girişim olarak ihaleye teklif verilemez.
20- İhale konusu kira bedeli üzerinden alınacak vergi, resim, harç vb. ihaleyi kazanacak yüklenici tarafından ödenecektir.
21-İstekliler ihale tarih ve saatine kadar komisyon başkanlığına ulaşmış olmak şartıyla, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 37 nci madde hükümlerine uygun olarak düzenleyecekleri tekliflerini iadeli taahhütlü bir mektupla da gönderebilirler. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı idare ve komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.Teklif sahibi komisyonda hazır bulunmadığı takdirde posta ile gönderilen teklif son ve kesin teklif olarak kabul edilir.
#ilangovtr BASIN NO: ILN01879978