Bilecik Küçük sanayi sitesine yeni dükkânlar yapılacak

Bilecik Küçük sanayi sitesine yeni dükkânlar yapılacak

Bilecik Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özdemir, küçük sanayi sitesine yeni dükkânların yapılacağını bildirdi.

Bilecik Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özdemir, küçük sanayi sitesine yeni dükkânların yapılacağını bildirdi. Sanayi sitesi içerisinde hurdacıların bulunduğu 2400 m2’lik alana 18 adet dükkân yapmayı planladıklarını belirten Ali Özdemir, “İmar planında değişiklik yapılması için belediye ile görüşmelere başladık” dedi.

Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özdemir, basın mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Yeni yönetimi tanıtan ve yapmayı planladıkları çalışmaları anlatan Ali Özdemir, küçük sanayinin sorunlarına değindi.

ali-ozdemir1.jpg

Özdemir, küçük sanayi sitesindeki dükkân yetersizliğinden dolayı kira fiyatlarının yükseldiğine dikkat çekerek civar il ve ilçelere kıyasla en yüksek kira bedellerinin Bilecik’te olduğunu kaydetti. Yapılması planlanan yeni işyerlerinin sanayiye nefes aldıracağını söyleyen Özdemir, şöyle konuştu:

“Ciddi sıkıntılarımız var. Dükkân yetersizliğinden kiralar yükseldi ve bazı branşları, meslek gruplarını tutamıyoruz. Birçok branşta tek esnafımız var. Hurdacıların bulunduğu yerde 2400 M2 bir alan var. Burası imar planında ibadet yeri olarak ayrılmış ve imar planı değişikliği yapılması gerekiyor. Bu konuda belediye başkanımız ile görüştük. Sanayi sitesinin altında büyük bir camimizin olduğunu hatta site içindeki mescidin camiye dönüştürülebileceğini anlattık. Hem sorunlarımızı hem de çözüm önerilerimizi sunduk. Belediye başkanımız konuya sıcak baktı. Eğer belediyeden olumlu sonuçlanırsa 18 adet yeni dükkân yapabilirsek çok güzel olacak” ifadelerini kullandı.

Özdemir ayrıca, sanayi içindeki yollarla ilgili geçtiğimiz dönemlerde bir ihtilaf meydana geldiğini ancak yolların belediyenin uhdesinde olduğunun anlaşılarak önümüzdeki dönemlerde çalışma yapılacağını kaydetti. Sanayideki tüm branşlarla istişare toplantıları düzenleyeceklerini dile getiren Özdemir, “Her birinin farklı sorunları var. Bunları dinleyerek çözüm üretmeye çalışıyoruz. Küçük sanayi sitesi esnafları olarak endüstri meslek lisesinden faydalanmak istiyoruz. İŞKUR ve KOSGEB desteklerinden verimi artırmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

ali-ozdemir2.jpg

Özdemir son olarak 3. OSB’de 350 dönümlük küçük sanayi sitesi çalışmalarıyla ilgili somut gelişmeler olmadığını anlatarak, “Orada bize ayrılan bir yer var ancak branş sanayi üretimi için planlandığını biliyoruz. Bize çok hitap edebilecek durumda değil diye biliyoruz. Projenin çok detaylarını bilmiyoruz ama o dönem planlandığı şekliyle çok rantabl bir proje gibi görünmüyor” şeklinde konuştu.

Ali Özdemir’in basın mensuplarını ağırladığı kahvaltılı basın toplantısı karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması ile sona erdi.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 26670 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.