“BİLECİK, KUTSAL TOPRAKLARDIR’

“BİLECİK, KUTSAL TOPRAKLARDIR’

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Bilecik, bu millet için kutsal topraklardır” dedi.

Bilecik’te askerlik yapan oğlunun yemin törenine katılmak üzere ilimize gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bir dizi temaslarda bulundu. Yemin töreninin ardından Bilecik Valiliğini ve Bilecik Belediyesi’ni ziyaret eden Zeybekci, Cuma namazı için Şeyh Edebali Türbesi’ne geçti.

Cuma namazının ardından Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ni gezen Zeybekci, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Kent merkezinde kısa bir gezinti yapan Zeybekci’nin son durağı AK Parti İl Başkanlığı oldu. Burada partililer ile buluşan Zeybekci, 2019 yılında yapılacak seçimlere dikkat çekerek önemli mesajlar verdi.

Zeybekci, partililerle yaptığı toplantının ardından ilimizden ayrıldı.

bilecik-kutsal-topraklar2.jpg

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci oğlu Şükrü Zeybekci’nin yemin törenine katıldıktan sonra Bilecik Valiliği’ne geldi. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Zeybekci, Vali Tahir Büyükakın’dan şehirle ilgili bilgiler aldı. Bilecik’in bu millet için kutsal topraklar olduğuna vurgu yapan Zeybekci, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülkemizin oldukça hassas bir dönemden geçtiğini ifade eden Zeybekci, Türkiye’nin Suriye sınırında yaşananların Çanakkale’den farkı olmadığına dikkat çekti.

Rusya ve ABD arasında tırmanan gerilime ve bu gerilimin Türkiye üzerindeki yansımalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zeybekci, şöyle devam etti:

‘TÜRKİYE, JEOPOLİTİK RİSKLERİN EN YOĞUN YAŞANDIĞI YERDE’

“Türkiye, coğrafya olarak jeopolitik risklerin en yoğun yaşandığı yerde. Hiç kimsenin Suriye ile bizimkisi kadar uzun sınırı yok. Irak ile bizim kadar yakın teması yok. Binlerce kilometre öteden bu coğrafyaya ilgi duyup ta bu coğrafya ile ilgili komik ama tweet savaşlarını başlatanların bizim kadar bu coğrafyada menfaati yok. Zaten Türkiye bu işin ortasında. Türkiye’nin en önemli ekonomik ortaklarından Suriye ve Irak’ta yaşanan bu sıkıntılardan etkileniyoruz ama önümüzdeki süreç artık en kötünün geride kaldığı bir dönem olacak. Türkiye’nin sessiz kalmaması anlamında vaziyet aldığı bir dönemdeyiz” dedi.

bilecik-kutsal-topraklar4.jpg

‘TÜRKİYE’NİN SEYİRCİ KALMASI BEKLENEMEZ’

Bakan Zeybekci, konuşmasının devamında kur tarafında yaşanan dalgalanmaları değerlendirerek, “Kurdaki dalgalanma jeopolitik algılardan kaynaklanıyor. Birileri de spekülatif amaçlı bu durumu kullanıyor. Türkiye’nin gerçeklerini yansıtmadığını söylemiştik. Türkiye’nin döviz mükellefiyetlerini yerine getirmesi adına hiçbir problemi yoktur. Bunlar geçecektir ve zaten yakın gelecekte spekülatif hareketlere gereğinin yapıldığı görülecektir. Türkiye’nin bu spekülasyona seyirci kalması beklenemez” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının son bölümünde akaryakıt zamlarına da değinen Bakan Zeybekci, Bilecik’ten çağrıda bulundu. Kurdaki dalgalanma dönemlerinde akaryakıta zam yapan kurumları sabırlı olmaya davet eden Zeybekci, şunları dile getirdi:

“Akaryakıt zamları ile ilgili olarak kurumlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Dalgalanma dönemlerinde biraz beklemelerini ve hemen zam yapmamalarını istiyorum. Çünkü bu durum toparlayacaktır, böyle olduğunda aynı kurumların fiyatları aşağıya çekmeleri için aynı iştah içerisinde olmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YAĞCI’YA ÖVGÜ

Bilecik Valiliği ziyaretinden sonra Bilecik Belediyesi’ne gelen Bakan Zeybekci, Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı makamında ziyaret etti. Başkan Yağcı ile aynı dönemde belediye başkanlığı yapan Zeybekci, Başkan Yağcı’dan övgüyle bahsetti. Yağcı’nın Bilecik’e güzel hizmetler yaptığını dile getiren Zeybekci, “Kendisini tebrik ediyorum. Allah razı olsun” diye konuştu.

bilecik-kutsal-topraklar3.jpg

‘TARİHİ BİR SEÇİME GİRECEĞİZ’

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, belediye ziyaretinden sonra Cuma Namazını kılmak üzere Şeyh Edebali Türbesi’ne geçti. Namaz çıkışı vatandaşlarla sohbet eden Zeybekci, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ni gezdi. Zeybekci’nin son durağı AK Parti İl Başkanlığı oldu. Burada partililere seslenen Zeybekci, 2019 yılında yapılacak seçimlerin tarihi bir öneme sahip olduğunu ifade ederek, “Yine topyekün saldıracaklar ama alnımızın akıyla çıkacağız” dedi.

Bilecik’te önümüzdeki zaman diliminde bir ekonomi zirvesi yapmak istediklerini dile getiren Zeybekci, ilimize yeni bir organize sanayi bölgesi kazandırmak adına partisinin yetkili isimleriyle görüşme içinde olduklarını söyledi.

Ekonomi Başkanı Nihat Zeybekci, il başkanlığındaki programının ardından ilimizden ayrıldı.

bilecik-kutsal-topraklar5.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1807 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum