AHMET MEŞE

AHMET MEŞE

Bilecik, Marmara'nın parlayan yıldızı olur mu?

Bilecik, Marmara'nın parlayan yıldızı olur mu?

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Bilecik’te katıldığı bir toplantıda, “Bilecik’in önü açık, daha çok gelişecek, büyüyecek…” şeklinde mesajlar verdi. Hatta "Bilecik, Marmara'nın parlayan yıldızı olacak." dedi. 

Meseleye girmeden önce sizlere Hasan Büyükdede ile ilgili bir anektod vermek istiyorum. Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede yaklaşık 10 yıl Bilecik’te çalışmış ve yaşamış bir isim. Seranit’i kurmak için İstanbul’dan Bilecik’e gelen ekibin içerisinde yer alıyor. Yakın çalışma arkadaşlarından biriside İstanbul’dan birlikte geldiği AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hasan Cinit.

Sayın Büyükdede, Bakanlıkta sanayi bölgelerinin kurulmasına ilişkin görevi yürütüyor. Bu konuda Bilecik’e bir pozitif ayrımcılık yapmaya çalıştığını açık gönüllülükle ifade ediyor. Kendisine teşekkür ederiz.  

Hepimiz biliyoruz ki İstanbul’un artık yeni sanayi yatırımı yapılacak yeri kalmadı. Kocaeli, Sakarya ve Bursa’nın durumu ha keza aynı. Bahse konu Marmara Bölgesi’ni göz önüne aldığımızda bu büyük şehirlerden sonra en avantajlı duraklardan birisi Bilecik. Zira sayın Bakan da aynı duygu ve düşüncelerle Bilecik’e nitelikli sanayi kazandırmak istediklerini söylüyor. 

3. OSB’de Düzce Cam tarafından ciddi bir yatırım yapılacak. Osmaneli OSB her geçen gün hareketlenmekte, Pazaryeri’nde birbiri ardında tahsisler yapılıyor. Söğüt OSB’de ise Elginkan Grubu’nca ilk kazmanın vurulması bekleniyor. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde Bilecik sanayisinde ciddi gelişmelerin kaydedileceği bir dönemin yaşanması kaçınılmaz. Ancak tüm bu güzel beklentilerle birlikte Bilecik'in kendi özelinde yapması gereken ve çözmesi gereken konular var. 

İlk olarak Yenişehir yolu mesela. Bir an evvel bitirilmeli. Bilecik, Bursa’nın sanayi pastasına ortak olmaya bu kadar yaklaşmışken 15-20 km’lik yol yüzünden bu fırsat kaçırılmamalı.  

Bozüyük'te yıllardır hayata geçirilemeyen Lojistik Köy projesi için daha ne kadar beklenecek? 

Nitelikli iş gücü talebi sanayicinin en büyük sıkıntısı. Bu kapsamda nitelikli işgücünü yetiştirmek için şimdiden düğmeye basılmalı. 

Sanayideki gelişmelere paralel olarak yaşanacak nüfus artışına karşı yerel yönetim tarafından şehrin altyapısı hazırlanmalı. Nüfus aynı kalsa bile bundan 10 yıl sonra Bilecik'te oluşacak araç trafiğinden endişe etmeyen var mı? Bir de nüfusun arttığını düşünürsek vay Bilecik'in haline. 

Yine son dönemde kendini iyiden iyiye hissettiren konut stoğunun yetersizliği. İnşaat sektöründe yaşanan durgunluk sonrası Bilecik'in konut stoğu tükenme noktasına geldi. Dolayısıyla gelişen sanayinin getireceği nüfus artışının talep edeceği konut stoğu hazırlanmalı. 

Bilecik'in önü açık ama sanayinin gelişmesi kadar şehrin hazırlanmasıda önemli. Bilhassa Bilecik'te kazanılan paranın Bilecik'te harcatılması önemli bir husus. Bu şartlar sağlanır ve gerekli alt yapılar hazırlanırsa işte o zaman Marmara'nın parlayan yıldızı olabiliriz. 

Kalın sağlıcakla...

Bu yazı toplam 2640 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
AHMET MEŞE Arşivi
SON YAZILAR