Bilecik Milletvekili Selim Yağcı,"Kapatması ayıp!"

Bilecik Milletvekili Selim Yağcı,"Kapatması ayıp!"

Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, “Belediye yönetiminin halkın ihtiyaçları konusunda bu tür davranışlarda bulunması ayıp”

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi’nin İstasyon Mahallesi’nde bulunan su kuyusundan Özel İdare’ye su vermemesine ilişkin tartışmalara dahil oldu. Mv. Selim Yağcı, katıldığı Basın Masası programında, belediye yönetiminin tavrını eleştirerek, “Belediye yönetiminin halkın ihtiyaçları konusunda bu tür davranışlarda bulunması ayıp” dedi. 

İdareciler arasındaki çekişmenin halka zarar vermemesi gerektiğini ifade eden Mv. Yağcı, su kuyusunun belediyenin sınırında olup olmadığını sordu. Su kuyusunun bulunduğu alanın Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden tahsisle alındığını belirten Mv. Yağcı, “Arkadaşlar araştırmadan duygusal davranıyorlar. Orasının bir bölümü tahsisli. Yer altı sularıyla ilgili bir uygulama var. Yarın bir gün Özel İdare bende senin su kuyunu kapatıyorum noktasına gelirse ne olacak?” diye konuştu. 

‘ÖZEL İDARE KUYUYU KAPATIRSA NE OLACAK?’

Mv. Selim Yağcı, konuya ilişkin açıklamasında, şunları kaydetti:

“Şehirde bir denge var. Karşılıklı iyi niyetle devam ediyor. Biz orayı Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden tahsisli olarak aldık. Belediye yönetiminin halkın ihtiyaçları konusunda böyle davranması ayıp. İdareciler arasındaki çekişmenin halka zarar vermemesi lazım. Özel İdare oradan su alamazsa kim zarar görecek? Belediyenin bu tavrına önce CHP il yönetiminin müdahale etmesi lazım. Siyaset yapıyorsak vatandaşa hizmet ettikçe siyasetin anlamı var. Arkadaşlar araştırmadan duygusal davranıyorlar. Orasının bir bölümü tahsisli. Yer altı sularıyla ilgili bir uygulama var. Yarın bir gün Özel İdare bende senin bu kuyunu kapatıyorum noktasına gelirse ne olacak?

‘BELEDİYE YÖNETİMİNİ ZARARA SOKAR’

Belediye yönetimimizi daha itidalli davranmaya davet ediyorum. Ben 15 yıl belediye başkanlığı yaptım, iktidar partisinden olmama rağmen valilerimizle hiçbir zaman diyaloğumuzu koparmadık. Bazen onların bazen bizim dediğimiz oldu. Bu kurallar dün de vardı bizede uygulanıyordu. Bu niyetimizin karşılığında devletin imkânlarından faydalanıyorduk. Bence bu köprülerin atılması en çok belediye yönetimini zarara sokar. 

Belediye yönetimi göreve geldikten sonra ellerinde bir projeyle gelip bizden bir yardım istemiş değiller. Sadece bizim yaptıklarımızı yok etmek adına gayret gösteriyorlar. Bu bir acizlik belirtisi. Daha iyisini yap onu gölgede bırak. 

‘SORUŞTURMAYA KONU OLUR’

Belediye Meclisi’nde yaşananlar hoş değil. Hep Şeyh Edebali’nin öğütlerinden bahsederiz başkan pek okumaz ama arada bakması lazım. Bakın biz meclisteyiz en çok muhalefet konuşur, konuşmaya ilişkin olarak daha sabırlı olmaları lazım. Aramızdaki dili daha iyi belirlemek lazım. Özgüvenli yönetimler bunlardan rahatsız olmaz ama özgüveni yoksa başkasının eleştirmesinden rahatsızlık duyar. Belediye başkanı konuşmaya izin vermeli, bir meclis üyesine başkanının ‘Haddini bil’ deme yetkisi yoktur. Bunlara ilişkin kendisi soruşturmaya konu olur. Meclise başkanlık etmiyordu mahalli idareler kendisini uyardı.”

Bu haber toplam 38043 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum