Bilecik MTAL elektrikli araç üretti

Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Bilecik MTAL) öğrenci ve öğretmenleri tarafından ‘Kayıtech E1’ ismini verdikleri elektrikli araç üretildi.

Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Bilecik MTAL) öğrenci ve öğretmenleri tarafından ‘Kayıtech E1’ ismini verdikleri elektrikli araç üretildi. Bilecik MTAL Kayıtech takımı ilk kez katıldıkları TÜBİTAK 2. Liseler arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda, ürettikleri elektrikli araçla finale kalma başarısını gösterdi.

bilecik-mtal1.jpg

TEKNOFEST kapsamında yarışmaların İzmit Körfez Yarış Pistinde gerçekleştirileceğini belirten Okul Müdürü Yücel Gürsoy, “TEKNOFEST 2022- Efficiency Challenge Elektrikli Araç Kategorisi kapsamında 21 Nisan tarihinde ilk kaynağını yaptığımız elektrikli aracımızın üretim çalışmalarını tamamlayarak takımımız ile birlikte yarışlara uğurladık. 3 ay gibi kısa bir sürede bu başarıyı ortaya koyan öğrenci ve öğretmenlerimiz ile bizlere destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.” dedi.

bilecik-mtal2.jpg

TÜBİTAK’ın 2005 yılından bu yana düzenlediği “Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları”, farklı kategorilerde düzenlenen yarış organizasyonları ile alternatif enerjilerle çalışan araçların yerli üretiminin artırılması ve katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesini, katılımcıların alternatif enerji kaynakları ile ilgili araştırma imkânı bularak dünyadaki gelişmeleri takip etmelerini ve bu yolla ülke genelinde alternatif enerji kaynakları hakkındaki farkındalığın artırılmasını amaçlamakta.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2512 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum