Bilecik Mülakatı’nın 102. yılı kutlandı

Bilecik Mülakatı’nın 102. yılı kutlandı

Atatürk’ün Bilecik’e gelişinin ve Bilecik Mülakatı’nın 102. yıldönümü dolayısıyla Bilecik Tren Garı’nda tören düzenlendi.

Atatürk’ün Bilecik’e gelişinin ve Bilecik Mülakatı’nın 102. yıldönümü dolayısıyla görüşmenin gerçekleştiği Bilecik Tren Garı’nda tören düzenlendi. 

bilecik-mulakatinin-102-yili-kutlandi1.jpg

Törene; Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Bilecik Eğitim Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, Belediye Başkanı Vekili Melek Mızrak Subaşı, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, daire müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

bilecik-mulakatinin-102-yili-kutlandi2.jpg

Sivas Devlet Tiyatrosu tarafından Atatürk’ün Bilecik’e gelişi ve Bilecik Mülakatı’nı anlatan tiyatro gösterisi ilgiyle izlenirken Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Folklor Ekibi tarafından folklor gösterisi gerçekleştirildi. 

bilecik-mulakatinin-102-yili-kutlandi4.jpg

Tören, Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan’ın “Milli Mücadelede Bir Dönüm Noktası Bilecik” konulu konuşması ile sona erdi. 

Öte yandan, Gazetemiz Sahibi Mücahid Erdal’ın köşe yazısında dikkat çektiği, Bilecik Mülakatı’na ilişkin Türkiye’deki ilk çalışmanın sahibi olan BŞEÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner Bilgin’in törende konuşmacı olarak yer almayışının eksikliği hissedildi. 

 

Bu haber toplam 1617 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum