BİLECİK, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

BİLECİK, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

Programı’ düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan anma programı Şeyh Edebali Türbesi’nde sona erdi. Binlerce Bilecikli Sarıkamış Şehitleri için yürürken, şehitlerimize dualar edildi.

Her yıl ‘Gençlik Şühedanın İzinde’ temasıyla gerçekleşen anma programı Cumhuriyet Meydanı’nda toplanılması ile başladı. Ardından Saygı Duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Aslan Yıldız tarafından gerçekleştirildi. Anma etkinlikleri hakkında bilgiler veren Müdür Yıldız, şehitlerimize rahmet diledi.

galeriiiiii.jpg

Konuşmasının devamında genç nesillere seslenen Yıldız, “Bizim tarihimizde zaferler kadar acılarda yer tutar.  Bu güzel vatanımız kolay kazanılmadı. Bunu çok iyi bilmeliyiz. Eğer bugün burada şanlı bayrağımızın altında özgür biçimde rahatça nefes alabiliyorsak aziz şehitlerimizin bizler için verdiği nefesleri sayesindedir. Bir ülke her alanda vatanı ve milleti için her şeyi yapabilecek gençlere sahip olduğu sürece batmaz.

Hepimiz görev düştüğünde vatanımız ve milletimiz için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olmalıyız. Hepimiz işlerimizi ve görevlerimizi en iyi ve başarı şekilde yerine getirerek ülkemize faydalı olmamız gerekir” dedi.

Müdür Yıldız’ın konuşmasının ardından Cumhuriyet Meydanı’ndan Şeyh Edebali Türbesi’ne kadar ‘Gençlik Şühedanın İzinde’ yürüyüşü gerçekleştirildi. Daha sonra şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi.

‘103. Yılında Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Programı’ çorba ikramı ile sona erdi.

Programa, Vali Tahir Büyükakın, Tugay Komutanı Tuğgeneral T. Selçuk Yücel, Belediye Başkanı Selim Yağcı, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, TSO Başkanı Mefail Ateş, siyasi parti ve STK temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2433 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum