BİLECİK TEK YÜREK OLDU!

BİLECİK TEK YÜREK OLDU!

Ülkemizde yaşanan terör olaylarını protesto etmek için bir araya gelen Bilecikliler adeta tek yürek oldu. Toplumun her kesiminden ve farklı görüşlerden birçok vatandaş hep birlikte 'Polisimizin yanındayız!' diye haykırdı.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve siyasi partilerin desteğiyle 'Teröre Lanet ve Şehitlerimizi Anma Yürüyüşü' gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mitinge Bilecikliler akın etti.

Toplumun her kesiminden ve farklı görüşten birçok insanı bir araya getiren yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'ndan başladı. Meydana gelen vatandaşlara Bilecik Belediyesi tarafından Türk bayrağı dağıtıldı. Ardından sloganlar eşliğinde İl Emniyet Müdürlüğü önüne kadar yüründü. Burada İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal'da coşkulu kalabalığın yanına gelerek desteklerinden ötürü Bileciklilere teşekkür etti. 

bilecik-tek-yurek-oldu2.jpg

Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından polislerimize çiçek takdim edildi. TSO Başkanı Mefail Ateş tarafından kınama bildirisi okunarak, Ertuğrul'un ocağından teröre geçit verilmeyeceği bir kez daha tüm dünyaya haykırıldı. 

Bilecik'in her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alacağını belirten Ateş, birlik ve beraberlik mesajları verdi. 'Terör bizden canlar alabilir ama birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacak' diyen Ateş şöyle devam etti:

"Türkiye; bu topraklarda kader birliği yapmış, ortak geçmişe sahip, ortak bir geleceğe umutla bakan, kardeşliğe inanmış insanların gururlar taşıdığı kimliktir, vatandır. İlelebet böyle kalacaktır. İsteseler de istemeseler de bu gerçek, terörü araç edinen katillerin yüzüne tarihin en sert şamarı olarak çarpacaktır" ifadelerini kullandı. 

 

Bildirinin okunmasının ardından Tevfikbey Caddesi üzerinden yeniden Cumhuriyet Meydanı'na gelindi. Bir süre daha sloganlar eşliğinde terörü lanetleyen kalabalık olaysız şekilde dağıldı. 

Emniyet güçleri ise yürüyüş boyunca güvenlik önlemleri alarak tedbiri elden bırakmadı.   

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3059 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.