ALİ ERDAL

ALİ ERDAL

BİLECİK – YENİŞEHİR YOLU

BİLECİK – YENİŞEHİR YOLU

Nihayet, Bilecik – Yenişehir yolu yapılacak…
Oluyor, ertelendi… Tekrar ümit doğdu, engel çıkıyor… Yeni bir ümit göründü… O da kayboldu… Galiba bir ışık… Çeyrek yüzyıl böyle geçti…
Bu yol hakkında çok yazı yazdım… Çok yazı yazıldı… Pek çok haber yapıldı… Çok kişi gayret sarfetti… Çok kapılar aşındırıldı… Çok kişi hedef oldu…
28 Ekim 2014 tarihli yazımda şöyle demiştim: “Sakarya gazetesinin ilk yıllarında, yani çeyrek yüzyıl önce… Bilecik – Bursa yolunun yapılması için fevkalâde gayretli bir ağabeyimiz vardı… İbrahim SAĞCAN… Bu yol için belediye başkanı, dernek yetkilisi, bürokrat, vali, milletvekili, bakan; kapısını aşındırmadık kimse bırakmamış, sayfalarca yazı yazmış ve dilekçe vermişti. Çeyrek yüzyılı geçti, bir arpa boyu yol alınamadı… İbrahim ağabeye Allah rahmet eylesin, biz hâlâ Bilecik – Bursa yolunun ne zaman yapılacağını konuşuyoruz. (…) Bütün yollar yapılıyor, Bilecik - Bursa yolu sürüncemede… Rahmetli İbrahim ağabeyin benim şahit olduğum –öncesi de var– gayret ettiği yıllarda doğanlar, şimdi olgun adam yaşlarında… Son olarak gündeme geldiğinde, galiba bu sefer tamam dedik, ama yine sevincimiz kursağımızda kaldı… Bilecik – Bursa yolu, 17 defa ihale edilmiş, düşünebiliyor musunuz? Böyle bir örnek biliyor musunuz? Beraber başlayan Yenişehir - Bursa yolu biteli ne vakit oldu… Belki bazı yerlerine tamir bile yapılıyordur. Siz hâlâ, yorgunu yokuşa süren gizli bir el yok diyorsanız, pes doğrusu…”
Bu kadar ihalenin bozulması… Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir alanda görülmüş şey değil… Bunun için hep şu kanaatta oldum: “Bir irade Bilecik’in Bursa ile irtibatını istemiyor. Görünürdeki sebepler ne olursa olsun, asıl sebep bu” Bilecik – Bursa yolu gündeme gelir gelmez, Yenişehir ötesi şipşak yapılıp hizmete girdiği halde, Bilecik – Yenişehir yolunda ipe un serilmesi başka nasıl izah edilebilir? Bu sebeple ümidimizin adı bile değişti. Başlangıçta Bilecik – Bursa yolu ne zaman yapılacak diye konuşuyorduk. Yenişehir tarafı tamamlanınca, Bilecik – Yenişehir yolu ne zaman yapılacak demek durumu ortaya çıktı. Yazımızın başlığı da öyle oldu.
Ümitten ziyade, ye’s, karamsarlıktan ziyade ümit terazisindeyken bir haber:
“Bilecik – Yenişehir yolu yapılıyor… İhale bile edildi… İhalenin itiraz süresi doldu… Hattâ bitmesi için verilen zaman işlemeye başladı…”
Basında yer alan haberlere göre, galiba bu sefer iş ciddî… Bilecik Yenişehir yolu gerçekten olacak gibi… Bu sefer haber kesin, haber kaynağı emin… Buna rağmen, sütten ağzımız çok yandı ya, “galiba” demekten kendimizi alamıyoruz.
Haberin kaynağı iktidar partisi İl Başkanı Av. Kadir Bayrak… Bayrak’ın, hastahane başta olmak üzere başka sahaları da kapsayan açıklamasının meselemizle ilgili kısmı şöyle: “Bilecik-Yenişehir yolu ihale edildi. İhaleyi alan firma açıklandı. Yol yapım süresi 900 gün. Süre işlemeye başladı.”
İnşallah!..

 

Bu yazı toplam 3147 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ALİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR