BİLECİK YENİŞEHİR YOLUNDA DURGUNLUK

BİLECİK YENİŞEHİR YOLUNDA DURGUNLUK

Bilecik'in özlemle beklediği Bilecik-Yenişehir yolu çalışmalarında görülen durgunluk vatandaşları tedirgin ediyor. Bilecik halkı, yap boza dönen ihalelerin ardından nihayet somut adımların atılmaya başladığı yolun yine yarım kalmasından korkuyor. Siyasilerin ve bürokratların yaptığı açıklamalar gerçekleşmeyince kafalardaki soru işaretleri artıyor. 

1 AYLIK GECİKME İLE HİZMETE AÇILDI

Hatırlanacağı üzere; Karayolları Bölge Müdürlüğü'nce Bilecik-Yenişehir yolu çalışmalarının ilimiz tarafından başlayacağı açıklanmıştı. Nitekim köprülü kavşak çalışmasıyla birlikte ilimiz tarafındaki çalışmaların ilk adımı atılırken Nisan sonu açılması planlanan yol bir aylık gecikme ile geçtiğimiz günlerde hizmete girdi. 

KAFALARDA SORU İŞARETLERİ OLUŞTU

Ancak, Bilecik'ten Yenişehir'e doğru herhangi bir yol çalışması görmek mümkün değil. Belirli ölçüde yapılan hafriyat ve yol düzleme çalışmasının dışında başka bir çalışma görünmüyor. Hal böyle olunca; Vali Süleyman Elban'ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde yaptığı 'Yenişehir ve Bilecik tarafındaki şantiyeler, Bilecik'te birleşecek. Çalışmalar daha hızlı ilerleyecek' açıklaması akıllara geldi. Geçen zaman zarfında Vali Elban'ın açıklamalarına paralel bir gelişme olmayınca kafalarda soru işaretleri oluştu. 

bilecik-yenisehir-yolunda-durgunluk2.png

Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün ilimiz çalışma ve projelerine karşı sergilediği performans bir kez daha tartışma konusu oldu.  

YENİŞEHİR TARAFINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Öte yandan, Yenişehir tarafına bakıldığındaysa Bilecik'in aksine hummalı bir çalışma söz konusu. İş makinaları ve ekipler aktif olarak sahada. Kamulaştırması tamamlanan bölgelerde yolun büyük bir bölümü yapılmış durumda. 

BAZI İDDİALAR GÜNDEME GELDİ  

İncirli Köyü yakınlarında devam eden çalışmalarda arazinin bir bölümünde kamulaştırma problemleri olduğu iddia edilirken, arazi sahipleri ile görüşmelerin devam ettiği ve kamulaştırma sorununun yakın zamanda çözülmesi bekleniyor. Fakat Bilecik il sınırının başladığı bölgede bazı müteahhitler arasında sıkıntılar yaşandığı ve karşılıklı şikayetler neticesinde konunun mahkemeye taşındığı öne sürüldü. 

Bakalım önümüzdeki günlerde Bilecik-Yenişehir yolunun akıbeti ne olacak?

bilecik-yenisehir-yolunda-durgunluk3.png

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5510 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum