"BİLECİK'E DEĞER KATACAĞIZ"

"BİLECİK'E DEĞER KATACAĞIZ"

Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal, Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal ve Sayfa Editörü Mehmet Erdal Bilecik’e yeni atanan Vali Süleyman Elban’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Bilecik insanına çabuk alıştığını ve pozitif enerji aldığını söyleyen Vali Elban “Bilecik'te büyük bir kök ve ruh var. Ancak bu ruh bir türlü hayata geçirilememiş” dedi.

Bilecik’in inanılmaz bir coğrafi yapıya sahip olduğunu vurgulayan Vali Elban tarihi, kültürel, coğrafi öneminden bahsettikten sonra, boş sanayi alanlarının doldurulması ve istihdam konuları ile tarım ve markalaşma konularındaki hedefleri ile önceliklerini de gazetemize anlattı.

valielban2-001.jpg

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal gazete, haber sitesi ve baskı tesisleri hakkında bilgi verdi. Vali Süleyman Elban “Uygulamayı gördük. Bildirimler ne zaman gelmeye başlıyor” sözü üzerine Erdal: “2015’in Ekim ayından beri bu proje üzerinde çalışıyoruz. Androidlerde uygulama hemen hayata geçti. Ancak İOS uygulaması biraz zorladı. En son Bilecik Haber’in marka tescilini istemişti. Bayramdan önceki Cumartesi günü yazılım onaylandı. Bugün itibariyle bildirimler hayata geçiyor” dedi.

Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal’da Bilecik ilinin geçmişten günümüze gelişememesinde öne çıkan faktörlerden bahsetti. Bilecik'te büyük bir kök ve ruhun var olduğunu ancak bunun bir türlü tanıtılarak hayata geçirilemediğini aktardı. Vali Elban’ın bakanlıktaki 13 yıllık görev süresine dikkat çeken Erdal, ilimizde de uzun yıllar hayırlı hizmetlerde bulunması temennisinde bulundu.

Vali Süleyman Elban ziyarette görev yaptığı yerlere giderken kısa zamanda dönerim diye bir düşüncesinin olmadığını söyledi. Vali Süleyman Elban konuşmasında, "Göreve gittiğim yerlerde kısa zaman sonra dönerim diye bir düşüncem hiç olmadı. Göreve başlar başlamaz hemen işe koyulurum. Yapılabilecek öncelikli işler ve sorunlarla ilgilenmeye başlarım. 

Bilecik bilinir bir il değil. İnanılmaz bir coğrafi yapıya sahip Bilecik'in gerçek zenginlik ve değerleri bilinmiyor. Tarihi, kültürü, coğrafi güzellikleri ve yer altı zenginlikleri maalesef bilinmiyor. En önemlisi ise insanı, Bilecik insanından pozitif enerji alıyorsunuz. Bilecik'e çabuk alıştım. Bizim burada birinci önceliğimiz Bilecik'i bilinir bir il haline dönüştürmek olacaktır. Bu zenginliğin bir şekilde ortaya çıkarılması gerekiyor. Kaliteli bir ürününüz var ama siz ürününüzü tam olarak pazarlayamazsanız bu sonuç kaçınılmaz. 

Önemli olan öncelikle kendinizle barışık olmanız gerekiyor. Görev yaptığınız ilin büyüklüğü insana bir şey katmaz. Sizin görev yaptığınız ile bir şeyler katmanız gerekir. Bir ilin büyüklüğünü nüfusuyla, coğrafi yapısıyla ölçülmez. Düşünün o kadar fazla nüfusa sahip iller var ki; Bilecik için bir Ertuğrulgazi'ye, Edebali'ye sahip olmak fazla nüfusa sahip olmaktan daha değerli olmalıdır. 

Önemli olan büyük illerde görev yapmak değil, görev yaptığınız il'e yaptıklarınız ve kattığınız değerdir. Mesela Bilecik'te öncelikli olarak tarımın da ele alınması lazım. Sebze ve meyve yetiştiriciliği konusunda bir ürün planlamasının yapılması gerekir. Hangi ürünler verimli hangi yöre hangi ürüne uygun, bu çalışmaların disipline edilerek bir plan dahilinde yapılması gerekiyor. 

Sanayi konusunda boş olan yerlerin doldurulması için mevcut tanıtım ve pazarlamanın çok iyi yapılması gerekiyor. Sanayi konusu ayrı bir çerçevede ele alınması gerekiyor. Turizm konusunda ise öncelikli olarak Ertuğrulgazi ve Edebalı Türbelerinin çevresi ve alt yapılarını düzenleyerek işe başlamamız lazım. İnsanlar buralara geldiklerinde umut ettikleri ve hayal ettikleri manzarayla karşılaşmalılar. Ondan sonra çalışmalarımıza başlamamız lazım." dedi. 

Vali Süleyman Elban daha sonra ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.   Göreve kısa bir süre önce başlamasına rağmen, bizlerde Vali Elban’ın Bilecik’in tarihi, kültürel, coğrafi yapısı, sanayi, ve tarım alanlarındaki durumu, altyapı zenginlikleri ile il merkezi ve ilçelerin durumu hakkında bilgi sahibi olmakla birlikte, ileriye dönük planlama ve hedeflerinin olduğunu gördük. Kendilerine Sakarya Gazetesi olarak çalışmalarında başarılar diliyoruz.

 

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 2060 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.