Bilecik’i çok fazla öğrenci tercih ediyor; Ancak hepsinin problemi aynı!

Bilecik’i çok fazla öğrenci tercih ediyor; Ancak hepsinin problemi aynı!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ni (BŞEÜ) çok sayıda öğrenci tercih ediyor ancak öğrencilerin problemi aynı.

Bilecik’i çok fazla öğrenci tercih ediyor; Ancak hepsinin problemi aynı!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ni (BŞEÜ) çok sayıda öğrenci tercih ediyor ancak öğrencilerin problemi aynı.

bilecik-seyh-edebali-universitesi.jpeg

Öğrenci nüfusunun her geçen gün artan il olan Bilecik’te ortalama konut kira değeri 6000 TL oldu. ‘Öğrenci Kenti’ olma yolunda ilerleyen Bilecik’in bir üniversitesi bulunuyor. Bilecik’te 1+1 evlerin ortalama kira değeri ise 6000 TL.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ni (BŞEÜ) tercih eden sayısının her geçen gün artması ile birlikte Bilecik’teki kira değerleri de her geçen gün artıyor. Bilecik’in yakınında bulunan Eskişehir’de ise kiraların 6 bin 285 TL olarak belirlendi.

bilecik-1-001.jpeg

Kalabalık öğrenci nüfusuna sahip bir diğer il olan Erzurum'da, ortalama konut kira değeri 7 bin 427 Türk Lirası seviyesine ulaştı. Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi kampüslerinin bulunduğu Yakutiye ilçesinde ise ortalama konut kira bedeli 6 bin 93 Türk Lirası düzeyine çekildi.

2023 Ağustos'unda İzmir'de, ortalama konut kira bedeli 14 bin 820 Türk Lirası olarak kaydedildi. Ege Üniversitesi kampüsünün yer aldığı Bornova ilçesinde ortalama kira ücreti 12 bin 548 Türk Lirası iken, Dokuz Eylül Üniversitesi kampüsünün bulunduğu Buca ilçesinde ortalama kira ücreti 8 bin 872 Türk Lirası düzeyine çıktı. Bu iki üniversitenin öğrenci nüfusunun çoğunluğunu oluşturduğu İzmir ilçelerinin kira bedelleri, genel İzmir ortalamasının altında kaldı.

2023 Ağustos'unda Ankara'da, ortalama konut kira ücreti 13 bin 484 Türk Lirası seviyesine yükseldi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi kampüslerinin bulunduğu Çankaya ilçesinde ortalama kira bedeli 16 bin 16 Türk Lirası olarak belirlendi, bu da Ankara genel ortalamasının üstünde bir değerdir.

bilecik1-001.jpeg

Öğrencilerin maliyetlerini rahatça karşılayabileceği şehirlerin tercih edildiği düşünüldüğünde, Erzurum, Eskişehir, Kocaeli gibi bölgelerin öğrenciler için daha çekici olabileceğini belirten Endeksa Kurucu Ortağı ve CEO'su Görkem Öğüt, paylaşımsız konut talep eden öğrencilerin en az 10.000 TL ile 12.000 TL arasında bir bütçe ayırmaları gerektiğini ifade ediyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 4181 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.