Bilecik’in belediye başkanları…

Bilecik’in belediye başkanları…

Okuyucu Mektubu

Kıymetli Bilecikliler; ben Bilecik’te yaşayan ve 80’li yıllardan beri hasbelkader Bilecik siyasetini takip etmeye çalışan bir Bilecikliyim. Bu çerçevede yakın tarihimizde belediye başkanlığı yapmış isimler üzerinden bir analizi ortaya koymak istiyorum.

Mesela eski belediye başkanlarından Mehmet Seven’i düşünelim Merkez’e bağlı Yeniköylü. Akın Olcay yine Merkez’e bağlı İlyasbey Köyü’nden. Mustafa Cinoğlu Merkez köylerimizden Deresakarı Köyü’nden. Yaşar Tüzün İlyasbey, Selim Yağcı Cumalı Köyü, Semih Şahin Pelitözü’nden. Şimdi de Mustafa Yaman Bayırköylü.

Yani uzun lafın kısası Bilecik’te belediye başkanlığı seçimini kazanan isimlerin hemen hepsinin ortak özelliklerinden birisi Bilecik’ten bir köy kökenli olmaları. Köylüleri diyebileceğimiz destekçilerinin varolması. Tesadüf müdür bilemiyorum ama durum bu şekilde. Görünen o ki; belediye başkan adaylığına soyunan isimlerin bir köy bağlantısının olması avantaj sağlıyor.

Yukarıda bahsettiğim analiz doğrultusunda AK Parti Adayı Mustafa Yaman’ın da bu tabloda avantajlı olduğunu görüyorum. Çünkü Mustafa Yaman Bilecik Merkez’e bağlı Bayırköy beldesinden. Bayırköy Bilecik Merkez ile en yoğun temasa sahip yerlerden birisi. Bilecik’in bazı ilçelerinden bile daha büyük. Dolayısıyla Bayırköylü Mustafa Yaman’ın elinde güçlü bir koz var diyebiliriz. Keza Bayırköy’ün lokasyon olarak Bilecik, Osmaneli, Vezirhan ve hatta Gölpazarı ile olan yakın teması göz önüne alındığında ciddi bir çarpan etkisi oluşturacağı sonucuna da varabiliriz.

Mustafa Yaman’ın 15 yıldır Bayırköy Belediye Başkanlığı ve son 5 yıldır yürüttüğü Bilecik Belediyeler Birliği Başkanlığını da hesaba kattığımızda etki alanının oldukça geniş olacağını düşünüyorum.

Bahsetmiş olduğum bu durum seçimlerde vatandaşların oy tercihini belirleyen etkenlerden sadece birisi. Ama Bilecik siyasi tarihinde görev alan belediye başkanları bu analizin olumlu yönde neticeler doğurduğunu gösteriyor. Sonuç yine aynı mı olacak onu zaman gösterecek.

Son günlerde gördüğüm kadarıyla Bilecik Belediye Meclisi Üyelerinin kimler olacağı da merakla bekleniyor. Vatandaşların bu bahsettiğim eğilimin meclis listelerinde de vücut bulması yönünde temennileri olduğunu görüyorum.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1652 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum