MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

BİLECİK’İN HANFRİ’LERİ

BİLECİK’İN HANFRİ’LERİ

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nı unutmuş değilim. Ancak protokol krizi TSO’nun önüne geçti. Başbakan’ın Bilecik’e gelişindeki bir protokolü bile hazırlamaktan aciz Valilik bünyesindeki müdürler her zaman haklıdır.

En güzel tespiti Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz yaptı. Kendi hatalarını ört pas etmek için Vali Bey’e yanlış bilgi vermişlerdir dedi. Sn. Valimizin güvendiği müdürleri, yine Vali Bey’i mahçup duruma düşürdü. 

Bunlar tam bir “Hanfri”. Hatırlarsanız 90’lı  yıllarda bir İngiliz filmi vardı. Emret Bakanım. Daha sonra Emret Başbakanım oldu. İngiliz dizisinde bürokrasi çok güzel tiye alınıyordu. Halkın seçtiği vekiller bakan oluyor, başbakan oluyor ama bürokrasinin sözü geçiyordu. 

Dizide bakanın bürokratı, hürmette kusur etmiyor, her türlü fikre açık ve bakandan gelen her teklifi büyük bir beğeni ile karşılıyor, derhal bu fikrin icraata geçmesi için büyük bir gayret içinde gözüküyor. Aslında hiç de istemediği ve beğenmediği bu fikri, bakanın önüne öyle mazeretler ve engeller koyuyor ki sonunda bakan bu fikrinden vazgeçip yine Hanfri’nin dediği oluyor.

Dizide hangi siyasi partinin temsilcisi bakanlık yaparsa yapsın, bürokrasinin temsilcisi Hanfri’nin dediği olduğu gibi, Bizim Bilecik Valiliği’nde de hangi iktidarda, hangi Vali’nin görev yaptığı önemli değil. Hanfri’lerin sözü geçiyor.

Hanfriler, önce çok güzel göz boyar, sonra kendilerinin ne kadar başarılı bir hizmet yaptığını hissettirir, sonra sevmediği kişilerin kendisine baskı unsuru oluşturduğunu işler ve yardım ister mahiyette durur, ardından kendine göre yorumlar yapıp, sevmediği kişileri tahrik eder. Sonra da “Ben size söylemedim mi, bakın neler yapıyorlar” diye kendini haklı gösterir.

Bütün bunları kurgu sanmayın. Sizin aklınızın eremeyeceği her türlü entrika, alicengiz oyunu, Mahir Kaynak’ın bile aklına gelmeyen senaryolar bunların aklına gelir.

Çok mu abarttığımı düşünüyorsunuz!..

Başbakan’ın Bilecik programı var. Protokole Başsavcı ve Rektör alınmıyor. İlin en büyük basın kuruluşu olarak biz bu haberi yayınlıyoruz. Bize haberi yaptığımız için tepki gösteren Vali Bey kabahati Ak Parti’ye atıyor. 

Sizce bu Hanfri’lerin zaferi değil mi?

Bir tarafta gazetemize karşı sürekli maksatlı ve kasıtlı tutumlarını sürdüren, personelimize “agrasif ve önyargılı” kelimelerini kullanan, birilerini sürekli kayıran, iltimas ve torpil geçen, yeri geldiği zaman arkasına saklandığı kanun ve yönetmelikleri hiçe sayan, çiğneyen, Hanfriler;  Sn. Vali’yi tepki göstermesi için yönlendirirken, aynı zamanda Ak Parti’ye karşı açıklama yapmasını sağladı.

Bir taşla iki kuş..

Bu yazı toplam 1461 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR