Bilecik’in ilk kadın belediye başkanı oldu

Bilecik’in ilk kadın belediye başkanı oldu

31 Mart Yerel seçimlerinde büyük bir farkla Başkan seçilen Melek Mızrak Subaşı, 75 günün sonunda koltuğuna geri döndü.

31 Mart Yerel seçimlerinde büyük bir farkla Başkan seçilen Melek Mızrak Subaşı, 75 günün sonunda koltuğuna geri döndü.

Melek Mızrak Subaşı, Bilecik’te seçilerek Başkan olan İlk Kadın Belediye Başkanı oldu.

Milletvekili Yaşar Tüzün, İl Başkanı Ali Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Melih Karaçam, belediye ve il genel meclisi üyeleri, partililer ve vatandaşlarla birlikte Adalet Sarayı’ndan Belediye Binasına yürüyen Başkan Subaşı, başkanlık koltuğuna oturdu.

bilecikin-ilk-kadin-belediye-baskani-oldu1.jpg

Başkan Subaşı, makamına oturduktan sonra yaptığı açıklamada, 75 gün önce vekillik görevinden apar topar alındığını, devam edebileceği halde eşyalarını bile toplamasına müsaade edilmediğini belirtti.

Subaşı açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Hepiniz hoş geldiniz. Bugün ait olduğumuz yerdeyiz. Bundan 75 gün önce bir olay yaşadık. Ve 75 gün önce yaşanan olayda yeni seçilecek başkana kadar vekalet etmem hukuki iken bu hak apar topar elimden alınmıştı. İl Başkanlığı binasındayken Valilikten gelen kağıt ile birlikte, altını çiziyorum hakkım olmasına rağmen yeni seçime kadar başkanlık etmeme fırsat verilmemişti.

Eşyalarımızı bile toplayamamıştık. Buradaki Özel Kalem Müdürlüğünde çalışan arkadaşlarım eşyaları toplamıştı. Hatta makam aracındaydım, arkadaşımın beni araba kadar bırakmasına bir izin verilmemişti. Böyle enteresan günler yaşadık. Ama bunları halkımıza çok iyi anlatabildiğimizi düşünüyorum. Aday olduk, çok çalıştık. İl Başkanım, milletvekilim, ilçe başkanınım, Belediye Meclis üyelerim ve partililerim ile birlikte gerçekten çok çalıştık. Herkesi kucakladık, herkese sonuna kadar dokunmaya gayret ettik. Herkesin derdini dinledik ve sandık günü Pazar günü 5 bin küsür oyla biz halkımız güvenini kazandık. Bir kez daha onlara, sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Bu güzel mazbatayı bize layık gördünüz çok teşekkür ediyorum” dedi.

“BİZLER YENİ GELMEDİK, GERİ GELDİK”

Önümüzdeki 5 yıl boyunca çok güzel hizmetlere imza atacağımızdan hiç şüphem yok’’ ifadelerini kullanan Başkan Subaşı, açıklamasının devamında şunları söyledi:

‘’Sadece 75 günlük bir ara vermiştik. Tekrar bir araya geldik. Güveniniz için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum tüm halkımıza. Seçim sürecini çok iyi şekilde geçirdik, mazbatamızı aldık. Oy veren vermeyen tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki 5 yıl boyunca çok güzel hizmetlere imza atacağımızdan şüphem yok. Bizler yeni gelmedik, geri geldik. İşin özü bizler 5 yıl boyunca birlikte çalıştık. Son bir buçuk yıl ise başkan vekilliği dönemini birlikte geçirdik. Güzel işler başardık. Yine güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Ben her yerde çalışan arkadaşlarımla övünüyorum. Böyle de olmaya devam edecek.’’ İfadelerini kullandı.

melek-subasi.png

‘’ÇALIŞAN HER ARKADAŞIMIN YANINDAYIM’’

Konuşmasının sonunda, bazı belediye personelinin işten çıkarılacağı iddialarına cevap veren Subaşı şöyle konuştu;

“Burada herkes ekmeğinin peşinde. Hiç kimsenin tedirginlik yaşamasına gerek yok. Her zaman şunu söylüyorum, sizler siyaset yapmayın, siyaseti bizler yaparız. Burada herkes ekmeğinin peşinde. Bunun farkındayım. Hiç kimsenin tedirginlik yaşamasına gerek yok. ‘Çalışan’ altını çiziyorum, çalışan her arkadaşımın yanında ve arkasında oldum. Bu böyle olmaya devam edecek. Sizleri seviyorum. Güzel bir 5 yıl bizleri bekliyor’’ dedi.

melek-subasi1.png

Belediye bahçesindeki konuşmanın ardından makama geçen Başkan Subaşı ve beraberindekiler, tebrikleri kabul ederek, fotoğraf çektirdi.

Bu haber toplam 670 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.