BİLECİKLİ KAPTAN'DAN MÜLTECİLERE YARDIM

BİLECİKLİ KAPTAN'DAN MÜLTECİLERE YARDIM

Libya açıklarında, kaçak yollarla Avrupa'ya gitmeye çalışan çok sayıda mülteci üçüncü kaptanlığını Bilecikli Berkay Özbek'in yaptığı gemide misafir edildi. Bilecikli Kaptan Özbek, gördüğü manzarayı gazetemize anlatırken yaşananların tam bir can pazarını andırdığını söyledi. Mültecilere, annesinin kendi elleriyle ördüğü atkı ve beresini verdiğini ifade eden Özbek, Ensar ruhuna yakışır bu tavrıyla Bileciklilerin gönlünü fethetti. 

bilecikli-kaptandan-multecilere-yardim2.png

Alınan bilgilere göre, Libya açıklarında seyreden Roseline A isimli Türk gemisine İtalyan Arama Kurtarma ekiplerince 6 saat uzaklıkta bir noktada bir teknede 400'den fazla kişinin denizin ortasında ölüm kalım mücadelesi verdiği söylendi. Türk kaptan bir an bile tereddüt etmedi tam yol ilerleyip 466 kişiyi boğulmaktan kurtardı. 

 Sığınmacıların durumu perişandı. Gemi personeli hemen onların karnını doyurdu ardından kendi kıyafetlerini savaştan ve yokluktan kaçan o sığınmacılara verdi. Sığınmacılar ise 'Türkiye' sloganları atarak teşekkür ettiler. 

Türklerin kurtardığı 466 sığınmacı İtalyan Sahil Güvenlik ekiplerine sağ salim teslim edildi. 

Gemide bulunan üçüncü kaptan Bilecikli Berkay Özbek, yaşadıklarını gazetemizle paylaşırken mültecilerin ölümle yaşam arasında ince bir çizgide çıktıkları yolculuğun korkunç olduğunu ifade etti. Bitkin haldeki mültecilerin oldukça zor durumda olduğunu kaydederek,"Aç ve susuzdular. Uzun süreli bir yolculuk yaptıklarından harap düşmüşlerdi. Onları gemimize aldık ve yardımcı olmaya çalıştık. Havanın soğuk olmasından dolayı çok zorlandılar. Annemin bana kendi elleriyle ördüğü atkı ve beremi bile onlara verdim" dedi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3137 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum