BİLECİKLİLER İSTANBUL'DA BULUŞTU

BİLECİKLİLER İSTANBUL'DA BULUŞTU

İstanbul Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği tarafından 28. Osmangazi'yi Anma Şenlikleri, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İstanbul Tuzla'daki Akfırat Piknik Alanı'nda gerçekleştirilen şenliklerde, İstabul'daki ve yurdun dört bir yanındaki Bilecik'liler bir araya geldi.

Şenliklere; Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Bozüyük Belediye Başkan Vekili Mustafa Yörükçü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

Diriliş Ertuğrul Dizisinin önemli karakterlerinden Celal Al Nebioğlu'nun da   katıldığı etkinliklerde TRT Sanatçısı Makbule Kaya, sevilen eserlerini seslendirdi.

Bilecik'imizi gerek yurt içinde gerek yurt dışında en güzel şekilde temsil eden Bilecik Kızıl Damlar Köyü Folklor Ekibinin oyunları ile ayrı bir renk kattığı etkinliklerde çocuklar, animasyon ekibinin gösterileriyle neşeli anlar yaşadı.

Mehteran gösterisi ve Türk Halk Müziği Sanatçılarının eserlerini seslendirdiği festivalde ayrıca geleneksel şifalı pilav ikramı yapıldı.

galerihaber-001.jpg

''BU ETKİNLİKLERLE TARİHİMİZİ, KÜLTÜRÜMÜZÜ HATIRLAMA İMKANI BULUYORUZ''

Vali Nayir programda yaptığı konuşmada, gerçekleştirilen etkinliklerle tarihimizi ve kültürümüzü tekrar hatırlama imkanı bulduklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Öncelikle, bu güzel günde güzel Bilecik'imizin insanlarıyla bir araya gelmiş olmanın verdiği memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Bu toplantı ile bu birliktelik ile Osmanlı'nın ilk başkenti olan Bilecik ile son başkenti olan İstanbul arasında güzel bir gönül birlikteliği kurulmaya çalışılıyor. Biz Bilecik'imizle övünüyoruz. Bilecik'imizin tarihiyle, kültürüyle, sanayisiyle, tarımıyla övünüyoruz. Ama her şeyden önce huzur veren insanlarıyla övünüyoruz ve inanıyoruz ki Bilecikliler, gittikleri her yere bu huzur havasını da en iyi şekilde götürüyorlardır. Bu toplantılarla bir araya gelerek, hem birlik ve beraberliğimizi tazelendiriyoruz, hem de tarihimizi kültürümüzü tekrar hatırlama imkanı buluyoruz. Ben bu programda emeği olan bütün paydaşlara gerçekleştirilen bu güzel organizasyon için teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı. 

''BU ORGANİZASYONLARI TEKRAR KAVUŞMAK, TEKRAR KUCAKLAŞMAK İÇİN GERÇEKLEŞTİRİYORUZ''

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

''Öncelikle bu yıl 28.'sini düzenlediğimiz Osmangazi Şenliklerimize hoş geldiniz diyor, herkesi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum'' şeklinde konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:

''Değerli kardeşlerim, geleceğimize yön verebilmemiz için geçmişimizi iyi bilmemiz lazım. Türkiye'mize yön çizebilmemiz için Osmanlı'yı iyi tanımamız. Atamız Şeyh Edebali bu anlamda ne demiş? ''Ey Oğul, geçmişini iyi bil ki geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki nereye gideceğini de unutmayasın demiş''. İşte Osmanlı'yı da anlamak için işin merkezi, başlangıç noktası olan Bilecik'i ve Bilecik'liyi iyi anlamak gerekir. Bilecik, Söğüt ve yaşadığımız topraklar rastgele topraklar değil. Buraları birlik ve beraberlik topraklarının, kardeşlik hamurunun karıldığı topraklar. İnşallah o toprakların nebini öyle güzel muhafaza edeceğiz ki, oralarda yetişen çınarlar her zaman böyle gümrah olsun. Bizim üzerimize bayrak olsun, sancak olsun. Gelecek ve ufuk olsun. Onun için Bilecikli olmak bir sorumluluğu gerektiriyor. Önce insanı sevmeyi gerektiriyor. Birlik ve beraberlik içinde olmayı gerektiriyor. Siz değerli hemşehrilerim bunu bulunduğunuz topraklarda çok iyi gerçekleştiriyorsunuz. Bir geleneği devam ettiriyorsunuz. Her yıl daha büyük bir çoşkuyla devam ettiriyoruz. İçimizde kardeşlik, birlik ve beraberlik olmazsa bu organizasyonları yapmak kolay olmayacaktır. Bu organizasyonlar sadece gelinip, yenilip içilen ve piknik yapılan organizasyonlar değil, bizim kendi aramızda kucaklaşmamızı, kardeşliğimiz pekiştirmemiz organizasyonlardır. Çocuklarımızın birbirini tanıyacağı toplantılar. Onun için bunlara son derece önem veriyoruz. 2004 yılında göreve geldiğimiz ilk günde söylediğimiz hep şu olmuştur. Nerede bir Bilecikli varsa biz oradayız dedik ve sizlerin her noktasında emrinizdeyiz dedik. Çok şükür ki şu ana kadar yapılan her  törene katılma imkanı bulduk. 

''BİR ARADA OLMAMIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ''

 İstanbul Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Tepe ise yaptığı konuşmada; dernek olarak güzel bir etkinliği düzenlemiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. 

Gerçekleştirilen etkinliğin birlik ve beraberliğe olan katkısına değinen Tepe, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın kendilerine yönelik gerçekleştirdiği katkılardan dolayı teşekkür etti. 

''Bir obadan bir beylik, bir beylikten bir devlet ve bir devletten bir imparatorluk çıkaran Kayı Boyuna selam olsun'' ifadeleriyle başlayan Tepe, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yörük Türkmen obalarına selam olsun. Süleyman Şah'a, Ertuğrulgazi'ye ve Osmangazi'ye selam olsun. Onları yetiştiren analara selam olsun. O çınarın ilk bağımsızlık hutbesini okuyan Dursun Fakih'e selam olsun. Osmanlı'nın Manevi Kurucusu Şeyh Edebali'ye selam olsun. Osmaneli'ye, Bozüyük'e, Söğüt'e, Pazaryeri'ne, İnhisar'a, Yenipazar'ı, Dodurga'ya, Bayırköy'e, Vezirhan'a, Gölpazarı'na, Bilecik'e, İstanbul'a ve Türkiye'ye selam olsun.'' ifadeleriyle başladı. 

Dernek faaliyetleri hakkında da bilgi veren Tepe sözlerini şöyle tamamladı:

''Değerli kardeşlerim hep birlikte ilk yılımızı geride bıraktık. Göreve geldiğimiz ilk gün, yaptığımız ilk çalışma, derneğimize yeni bir vizyon ve misyon belirlemek oldu. Günümüz şartlarına uygun, yeniliğe açık ve sürekli gelişmeyi açık bir dernek olacağız dedik. Bu doğrultuda birçok projeyi uygulamaya koyduk. Günümüz iletişiminde sosyal medyanın önemi çok büyük. Bu doğrultuda derneğimiz için kurumsal adresler açtık. Bugünden itibaren bütün üyelerimiz başta olmak üzere kitlelere çok daha kolay ulaşabiliyoruz. Artık derneğimiz her boyutuyla dünyaya açılan bir konum aldı. 

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Tepe, Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya bir vazo ve teşekkür plaketi taktim etti.

 

Kaynak:Aysun YILDIZ

Bu haber toplam 2243 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.