BİLECİK,ORTALAMAYI GEÇTİ

BİLECİK,ORTALAMAYI GEÇTİ

Vali Yardımcısı ve İl Trafik Komisyonu Başkanı Mehmet Taşdöğen, ülke genelinde 4 kişiye bir araç düşerken ilimizde ise 3 kişiye bir araç düştüğünü söyledi. Araç sayısının 2015 yılına göre yüzde 6,8'lik bir artış gösterdiğine dikkat çeken Taşdöğen, Bilecik'te 2016 yılı sonu itibariyle 64798 kayıtlı araç olduğunu ifade etti. 1-303.jpg

Taşdöğen ayrıca 2016 yılı itibariyle ilimizde 781 trafik kazasının meydana geldiğini, bu kazalarda 9 kişinin hayatını kaybettiğini 774 kişinin ise yaralandığını belirtti. 

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Süleyman Elban, Tugay Komutanı Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve bazı daire müdürleri ile STK temsilcileri katıldı. 

Öğrencilerinde hazır bulunduğu törende, hafta dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Ayrıca örnek sürücü seçilenlere plaket takdimi gerçekleştirildi. 

2-295.jpg

Törende bir konuşma gerçekleştiren Vali Yardımcısı ve İl Trafik Komisyonu Başkanı Mehmet Taşdöğen, bazı istatistiki verileri paylaştı. İlimizde araç başına düşen kişi sayısının ülke ortalamasının üzerine çıktığını aktaran Taşdöğen, şunları kaydetti:

"İlimizde 2016 yılı sonu itibariyle toplam 64798 araç ve 97452 adet sürücü belgesi sahibi bulunmaktadır. 2015-2016 yılları kıyaslandığında tescilli araç sayısının yüzde 6,8, sürücü belgesi sayısının ise yüzde 2,4 artış gösterdiği tespit edilmiştir. Ülkemiz genelinde araç başına düşen kişi sayısı 4 iken ilimizde bu rakam 3 olarak görülmektedir. İlimizin önemli bir ulaşım noktasında olmasına ve artan araç sayısına bağlı olarak 2016 yılında ilimiz genelinde meydana gelen 781 trafik kazasında 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 774 vatandaşımızda yaralanmıştır. 2015 yılında kaybettiğimiz vatandaşlarımız 19, yaralanan vatandaşımız ise 1047 idi. 

Bu amaçla ilimiz genelinde; öğrenci ve yaya güvenliği, toplu taşıma araçları ile kamu kurum ve kuruluşlarında görevli araç sürücülerinin eğitimi, trafik kurallarına uyum alışkanlığının kazandırılması ve kazaların önlenmesine medya ile iş birliği konularında çalışmalar yapılmaktadır. 

3-222.jpg

İl emniyet ve jandarma trafik birimlerimizce; 2016 yılı içerisinde öğrenci servisleri 640 kez denetlenmiş, 220 sürücü ile 4400 öğrenci eğitimden geçirilmiştir. Emniyet ve jandarma sorumluluk bölgelerinde eğitim ve bilgilendirme çalışmaları görevlilerimizce 2017 yılında da devam etmektedir" dedi.

Tören, protokol ve öğrencilerin Cumhuriyet Meydanı'nda açılan stantları gezmesi ile sona erdi. 

4-061.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3221 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum