Bilecik'te 6 Şubat Depremi ve Miraç Kandili Anma Programları

Bilecik'te 6 Şubat Depremi ve Miraç Kandili Anma Programları

Bilecik Müftülüğü, tarihi bir hüzün ve manevi bir coşkunun bir arada yaşanacağı özel programlarla 6 Şubat Depremi'nin yıldönümünü ve Miraç Kandili'ni anacak.

Bilecik Müftülüğü, tarihi bir hüzün ve manevi bir coşkunun bir arada yaşanacağı özel programlarla 6 Şubat Depremi'nin yıldönümünü ve Miraç Kandili'ni anacak. Bu anlamlı etkinlikler, hem geçmişte yaşanan acı bir hatırayı yâd etme hem de manevi duygularla dolu bir ibadet atmosferi sunma amacı taşıyor.

Bilecik, tarihi bir acıyı yâd etmek ve manevi bir coşkuyla birleşmek için hazırlanan özel programlarla dolup taşıyor. Bu programlar, 6 Şubat Depremi'nin 1. yılında, depremde kaybedilen canları anma ve Miraç Kandili'nin huzur dolu atmosferinde bir araya gelme amacını taşıyor. Bu acı olayın yıldönümünde gerçekleştirilecek programlarla birlikte hem geçmişin izleri hatırlanacak hem de manevi bir birliktelik hissi yaşanacak. Bu anlam dolu gün, sabah namazında başlayacak olan buluşma ile adeta bir anma törenine dönüşecek.

Programların detayları şu şekilde:

07:00 - Sabah Namazı Buluşması Yediler Camii'nde: 6 Şubat Salı günü sabah saat 07:00'de Yediler Camii'nde toplanacak olan vatandaşlar, 6 Şubat Depremi'nde vefat edenleri anmak üzere sabah namazında buluşacaklar. Bu özel buluşma, dualar ve anlam dolu bir sessizlikle geçecek.

12:30 - Ortak Mevlid-i Şerif Programı Şerif Paşa Camii'nde: Aynı gün saat 12:30'da, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü iş birliğiyle düzenlenecek mevlid-i şerif programı, Şerif Paşa Camii'nde gerçekleştirilecek. Bu program, depremde kaybedilenlerin ruhlarına rahmet ve huzur sunacak.

13:30 - Miraç Kandili Programı (Hanımlara Özel) Mihalgazi Camii'nde: Hanımlara özel olarak düzenlenen Miraç Kandili programı, Mihalgazi Camii'nde saat 13:30'da başlayacak. P

19:00 - Miraç Kandili Programı Kayıboyu Camii'nde: Akşam saat 19:00'da Kayıboyu Camii'nde düzenlenecek olan Miraç Kandili programıyla birlikte, dualarla, anma ve ibadetle dolu bir akşam geçirilecek. Bu program, manevi bir birliktelik ve coşku ortamı sunacak.

Bilecik Müftülüğü, tüm bu programlarla vatandaşları geçmişte yaşanan acı bir hatırayı anma ve Miraç Kandili'nin manevi atmosferini hissetme konusunda bir araya getirerek, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmeyi amaçlıyor. Programlara katılmak isteyen tüm vatandaşlar davetlidir.

bilecikte-6-subat-depremi-ve-mirac-kandili-anma-programlari.jpg

Bu haber toplam 235 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.