Bilecik'te "Aile Çalıştayı" Düzenlendi

Bilecik'te "Aile Çalıştayı" Düzenlendi

Bilecik’te, Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, sosyal sorunların tespiti, çözümü ve aile korunması ile ilgili “Aile Çalıştayı” düzenlendi.

Bilecik’te, Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, sosyal sorunların tespiti, çözümü ve aile korunması ile ilgili “Aile Çalıştayı” düzenlendi.

bilecikte-aile-calistayi-duzenlendi.jpg

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kütüphanesi’nde gerçekleşen çalıştayda Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İlkay Türkoğlu aile kavramının önemini vurgulayarak, “Aile, insanın sığınağı, kendini en güvende hissettiği önemli bir yapıdır. Bu yapının içinde ise çocuklarımız ve gençlerimiz bulunmakta.

bilecik-aile-ve-sosyal-hizmetler-muduru-ilkay-turkoglu.jpg

Doğduğumuz an itibariyle hayatın bizi emanet ettiği ellerdir anne babanın eli… Git gide büyüyerek birbirine kenetlenmiş birkaç yüreğin el ele tutuşup zamansız rüzgarlara, sert ve çetin yıllara meydan okuduğu iyi günde ve kötü günde bir liman misali sığınabileceğimiz koşulsuz sevginin ve saygının gerçek anlamını tadabileceğimiz en güvenilir limandır aile…

İşimizden ya da okuldan eve döndüğümüzde sıcak bir yuva ve huzurlu bir ortama ihtiyaç duyarız. Evimizi huzurlu bir yuva haline getirmek ise tamamen bizim elimizdedir. Nasıl ki evimizin çatısı dıştan gelecek her türlü zarardan ve soğuktan koruyorsa bedenimizi ailemiz de bizim ruhumuzu koruyan kalkan gibidir. Hiç kimsenin yanımızda olmadığı durumlarda dahi ailemiz hep yanımızdadır. Aile bir “ağaç”tır. Bu ağacın bir dalının incinmesi ise tüm aile fertlerini üzer. Bu nedenle bu ağaca çok iyi bakmalı ve yeşerip meyve vermesi için elimizden geleni yapmalıyız.

Sayın Valim, ismi aile ile başlayan bir bakanlığın çalışanları ve yöneticileri olarak ailenin ne kadar öenmli ve özel olduğunu bilmek zorundayız. Bu minvalde 81 ilimizde “Büyük Aile Çalıştayı” gerçekleştirilmektedir. Bu Aile Çalıştayının esas konusu “Ülkemizdeki sosyal sorunların tespiti ve çözümü ile ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahın arttırılması” yönündedir. Nitekim üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin derlendiği Aile Çalıştayları ile ülkemiz aile odaklı sosyal politikalar noktasında daha ileri bir seviyeye ulaşacaktır.

Aile Çalıştayında ilimizde saymış olduğumuz tüm unsurların vermiş olduğu katkı, destek ve görüşlerin harmonize edildiği, derlenip toplandığı büyük bir fikir ve güç birliği ortaya çıkacağına kuşkumuz yoktur.

Tekrardan siz değerli bu katılımcılarımıza Aile Çalıştayımızda yer aldıkları için teşekkür eder herkese verimli çalışmalar dilerim.” dedi.

bilecik-aile-ve-sosyal-hizmetler-muduru-ilkay-turkoglu-001.jpgaile-ve-sosyal-hizmetler-mudurlugu-calistayi.jpg

Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Bilecik Valisi Şefik Aygöl büyük ailenin önemine ve aile kavramının önemine değindi.

Yapılan çalışmaların aile yapısının ve büyük aile düzeninin korunmasını gerektiğini belirten Vali Aygöl, “Eğitim seviyeleri yükseldikçe boşanmalar artıyor. Bağımsızlık arttıkça boşanmaların arttığını görüyoruz. Bugün hepimiz yurt dışında yaşayan Türkler görüldüğünde aile kavramı akıllara geliyor. Doğal afetler yaşandığında yaralı olan kişilere yardım eden kişileri gördük bu da bizim aile yapımızı gösterir. Modern dünyada çekirdek aile moda oldu. Çekirdek aililerin kısa bir süre içerisinde biteceğiniz düşünüyorum. Bizim büyük aileleri korumamız gerekir. Büyük ailede aile fertleri birbirini korur ve kollar bundan dolayı güçlü bir aile oluşur. Bir vali olarak 120 evladımız var. Biz Aile ve Sosyal Hizmetler müdürümüzün çalışmalarından dolayı tebrik ederim. Biz çocuklarımıza tüm hizmetleri sunmaya gayret ediyor, onların ailesi oluyoruz. Büyük aile kavramının güçlenmesi gerekiyor ve bu umudun yeşerdiğini görüyorum.” dedi.

aile-ve-sosyal-hizmetler-mudurlugu-calistayi-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1024 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.