Bilecik’te bir ilk başladı

Bilecik’te bir ilk başladı

Bilecik’te ilk kez insansız hava araçları üzerine yazılım eğitimleri veriliyor.

Bilecik’te ilk defa insansız hava aracı yazılım eğitimleri verilmeye başlandı. İnsansız hava aracı üretiminin en önemli noktalarından birisi olan yazılım eğitimleri ile gençlerin geleceğin teknolojisi insansız hava sistemleri alanında deneyim kazanmaları hedefleniyor.

02.jpg

Bilecik Valiliği tarafından hayata geçirilen BİL-EN projesi kapsamında önemli bir çalışmaya imza atıldı. BŞEÜ İHA Atölyesi tarafından hafta sonları toplamda 64 saat sürecek olan eğitimler başlarken bahse konu eğitimler çerçevesinde Bilecik’te ilk kez uzman isimler tarafından yazılım eğitimleri verilecek.

Eğitimlere katılan İnsansız Hava Aracı Uzmanı Altuğ Arıkan, gazetemize yaptığı ziyarette, çalışmaya ilişkin önemli bilgiler verdi. Altuğ Arıkan, Bilecik’te önemli bir projenin vücut bulduğunu belirterek Hacettepe Üniversitesi’nden Teknofest Şampiyonu öğrenciler tarafından yazılım eğitimleri verileceğini bildirdi.

04.jpg

Altuğ Arıkan, hedef kitlelerinin gençler olduğunu kaydederek ülkemizin insansız hava araçları sistemleri üzerine yaptığı atılımların çok kıymetli olduğunu dile getirdi. Ülkemiz gençlerinin geleceğin teknolojisini yakalamasını istediklerini anlatan Altuğ Arıkan, “Gelecek; insansız hava araçları sistemleri üzerine inşa edilecek. Gençlerimizin bu alanda yer almalarını istiyoruz ve gençlerimiz insansız sistemlerin bir parçası olmak durumunda. Havacılık teknolojinin en hızlı geliştiği alanlardan bir tanesi” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, eğitimler çerçevesinde lise öğrencileri başta olmak üzere öğretmenlere de yazılım üzerine eğitimler verilmesi ve öğretmenler vasıtasıyla öğrencilere aktarılması hedefleniyor.

Ayrıca, proje sonunda ortaya çıkacak gelişmeler merakla bekleniyor.

dsc-0252.jpg

03.jpg

Bu haber toplam 5887 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.