Bilecik’te kiralar asgari ücreti aştı!

Bilecik’te kiralar asgari ücreti aştı!

Türkiye genelinde yükselen kira fiyatları Bilecik’te de kendini iyiden iyiye hissettiriyor.

Türkiye genelinde yükselen kira fiyatları Bilecik’te de kendini iyiden iyiye hissettiriyor. Nitekim Bilecik’te bazı bölgelerde 3+1 dairelerin kira fiyatları asgari ücreti bile bile aşmış durumda.

Bilindiği üzere; geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırmaya göre, Bilecik kira getirisi en yüksek iller arasında yer aldı. Hatta Türkiye genelinde 3’üncü sırada kendine yer edinen Bilecik’te yıllık ortalama kira getirisi yüzde 7,7 olarak hesaplandı. Bilecik’te ortalama konut fiyatı 2 milyon 720 bin TL olarak tespit edilirken, amortisman süresi ise 13 yıl oldu.

Tüm bu gelişmeler doğrultusunda Bilecik’te kiralık daire fiyatlarına bakıldığında 3+1 daireler için özelliklerine göre 10 bin TL ile 20 bin TL arasında bir kira fiyatlaması oluşmuş durumda. 150-160 metre karenin üzerindeki 3+1 dairelerde ise kira fiyatları 23-25 bin TL bandına kadar yükselmekte.

Diğer yandan, ortaya çıkan bu tablonun bir süre daha böyle devam etmesini beklediklerini ifade eden uzmanlar fiyatların normalleşmesi için enflasyon canavarının belinin kırılması gerektiğini belirtiyorlar.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise Mayıs ayı enflasyon verilerinin zirve olacağını, Haziran ayı ile birlikte enflasyonda hızlı bir düşüş ivmesinin yakalanacağını açıklamıştı.

Bu haber toplam 1443 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum