Bilecik’te “Rakamlarla 2023”

Bilecik’te “Rakamlarla 2023”

Bilecik Valiliği tarafından bazı kamu kurum ve kuruluşlarının 2023 yılı faaliyetlerine ilişkin istatistiklerin ve bilgilerin yer aldığı paylaşımlarda bulunuldu.

Bilecik Valiliği tarafından bazı kamu kurum ve kuruluşlarının 2023 yılı faaliyetlerine ilişkin istatistiklerin ve bilgilerin yer aldığı paylaşımlarda bulunuldu. Valilik sosyal medya hesaplarından “Rakamlarla 2023” adı altında yapılan paylaşımlarda yıl içerisinde gerçekleştirilen çalışmaların rakamsal karşılıkları ve içeriklerine dair bilgiler verildi.

BİLECİK İL ÖZEL İDARESİ

Buna göre, Bilecik İl Özel İdaresi tarafından 154 proje ile köylerin altyapı, içme suyu, kırsalda tarımsal kalkınmayı destekleri yatırımları gerçekleştirilmiş olup 45 milyon 937 bin 233 TL tutar ile çalışmalar gerçekleştirildi.

125 milyon 400 bin TL tutarında 74,75 km asfalt çalışması yapıldı.

Ayrıca, 22 kamu yatırımı ile ilimize kazandırılan yatırımların toplam tutarı 782 milyon 934 bin 390 TL.

bilecik-il-oze-idaresi.jpg

BEBKA

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) faaliyetleri kapsamında Bilecik özelinde 1 SOGEP ve 3 teknik destek projesi desteğe hak kazandı.

60 yatırımcı, 55 paydaş görüşmesi ve 30 firma ziyareti gerçekleştirildi.

51 genç mühendis adayına uygulamalı kompozit teknikleri eğitimleri verildi. Eğitim sonunda gençler tarafından 1 insansız hava aracı üretildi ve uçuş etkinliği gerçekleştirildi.

60 kişiye e-ticaret eğitimi verildi. Ortak marka oluşturularak ürünler yurt dışı pazarına açıldı.

10 firmadan 34 uzmana sanayide enerji verimliliği eğitimleri verildi.

bebka.jpg

AFAD

AFAD Bilecik İl Müdürlüğü tarafından 2023 yılı içerisinde 83 olaya müdahale edildi. AFAD eğitmenleri tarafından çeşitli konularda 13 bin 667 kişiye eğitimler verildi. Eğitimler sonrası deprem anı, tahliye ve yangın tatbikatlarına 8 bin 664 kişi katılım gösterdi.

afad.jpg

SANAYİ ve TEKNOLOJİ

Bilecik Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ise piyasa gözetim denetimleri kapsamında 118, ölçü ve ayar denetimleri kapsamında ise 1580 denetime imza attı. Sanayi sicil işlemleri altında 406 işlem gerçekleştirilirken, OSB çalışmaları kapsamında toplam 5920 dönüm alan kazandırıldı.

sanayi-ve-tenoloji-mudurlugu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.