Bilecik'te suça ve suçluya geçit yok!

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, İl Güvenlik ve Asayiş Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, İl Güvenlik ve Asayiş Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

Vali Şefik Aygöl, İl Jandarma Komutanı Albay Ferdi Erbakıcı ve İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı ile birlikte kameraların karşısına geçerek son iki ayda yaşanan asayiş ve güvenlik olaylarına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Bilecik’te suça ve suçluya geçit verilmeyeceğinin altını çizen Vali Aygöl, “Bilecik’i zehir tacirlerinin, şehir eşkıyalarının, trafik magandalarının eline bırakmayacağız. İlimiz, huzurun, mutluluğun ve sakinliğin şehri olaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin 7/24 vatandaşların hizmetinde olduğunu anımsatan Vali Aygöl, açıklamasında, şunları kaydetti:

“Bir önceki açıklamamızda Türkiye’nin huzuru Bilecik’in huzuru diyerek yola çıktığımızı vurgulamıştık. Bu huzura ket vurmak isteyen kim olursa olsun karşısında kararlı duruşumuzu asla bozmayacağız. Emniyet, jandarma ve adli teşkilatımızla birlikte vatandaşımızın huzuru için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşımızın emrinde olacağız.

Aylık güvenlik ve asayiş toplantımızı icra ettik. Toplantı sonucunda ilimizde son iki ayda yaşanan olaylarla ilgili bazı bilgiler paylaşmak istiyorum.

İlimizde Ocak-Şubat ayında 1.755 asayiş olayı meydana gelmiştir. Bu kapsamda; 270.460 kişi kontrol edilmiş, 415 aranan şahıs yakalanmıştır.

1.077 işyeri, 494 okul, 564 metruk bina ve 645 park ve bahçe kontrol edilmiştir. 129 faili meçhul olayın faili yapılan çalışmalarla tespit edilmiştir. Asayiş olaylarımızdaki aydınlanma oranı etkili bir biçimde yüksek seyretmektedir.

En hassas olduğumuz konuların başında olan narkotik suçlarla mücadelemiz en üst seviyede devam etmektedir.

60 narkotik operasyonda 103 şahsa yasal işlem yapılmış olup 10 şüpheli şahıs tutuklanarak Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir.

İcra edilen operasyonlarda bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilmiştir.

Kaçakçılığa karşı yürütülen çalışmalarla ülkemizi gelir kaybına uğratmak isteyen çetelere göz açtırmayacağız.

İcra edilen 16 operasyonla 31 şahıs yakalanmış, 8 şahıs tutuklanarak Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir.

Operasyonlarda 17.400 Kilogram tütün, akaryakıt yapımında kullanılacağı değerlendirilen 25.600 Kilogram petrol bazlı sıvı, 501 adet kacak alkol ve tarihi değer sahip 177 tane sikke ele geçirilmiştir.

Yasadışı yollarla ülkemize giren ve göçmen kaçakçılığına bulaşmış şahıslara geçit vermeyeceğiz.

2 aylık süre içerisinde 17 yabancı uyruklu şahıs sınır dışı edilmiştir. 60 uygulama yapılmış, 200 yabancı şahıs ve 131 Türk vatandaşı kontrol edilmiştir.

Trafik magandalarının vatandaşımızın huzurunu bozmamasına asla müsaade etmeyeceğiz.

Trafik uygulamaları kapsamında; 1.070 ayrı noktada, 6.919 adet trafik uygulaması icra edilmiş olup, 96.457 araç kontrol edilmiştir.

Uygulamalar neticesinde; 316 ehliyetsiz sürücü, 103 alkollü araç kullanan sürücü, 6.591 hız limitlerine uymayan sürücü tespit edilmiş olup 1.107 araç trafikten men edilmiştir.

Tüm bunların yanı sıra Emniyet ve Jandarma teşkilatımız yaptığı başarılı operasyonlarla vatandaşımızın güven ve huzuruna kast eden çeteleri birer birer çökertmiştir.

Planlı ve projeli operasyonlar çerçevesinde; Korkutlar çetesi olarak anılan şahıslara yönelik yapılan operasyonla 14 şahıs gözaltına alınmış 8 şahıs Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklanmıştır.

Bilecik Merkezli 10 farklı ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Demir Alp Operasyonuyla ülke genelinde 7 Milyon TL değerinde dolandırıcılık olayına karışan 19 şüpheli şahıs yakalanmış olup 9’u Cumhuriyet Savcılığınca tutuklanarak Bilecik M Tipi kapalı cezaevine konmuştur.

Kıymetli hemşerilerim, bugüne kadar suç örgütlerine karşı göstermiş olduğumuz mücadelemizi bundan sonrada ısrarla devam ettireceğiz.

Bilecik’i zehir tacirlerinin, şehir eşkıyalarının, trafik magandalarının eline bırakmayacağız. İlimiz, huzurun, mutluluğun ve sakinliğin şehri olaya devam edecektir.

Buradan bir kez daha hatırlatıyoruz; 112 Acil Çağrı Merkezimiz vatandaşımızın 7/24 emrindedir.

Halkımızın huzurunu bozmaya teşebbüs eden her türlü duruma karşı ihbarlarınızı bildirebilirsiniz.

Bu huzurun sağlanmasında mesai merhumu gözetmeksizin 7/24 esasına göre hizmet eden; emniyet teşkilatımız, jandarma teşkilatımız, milli istihbarat teşkilatımız ve yargı mensuplarımıza ve kamuoyunu doğru bilgilendirmede bulunan siz basın mensuplarımıza teşekkür ediyoruz.”

Bu haber toplam 453 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.