Bilecik'te yaşananlar işaret fişeği mi olacak?

Bilecik'te yaşananlar işaret fişeği mi olacak?

Bilecik’te, geçtiğimiz günlerde Bilecik Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen başkanlık seçiminde yaşananlar adeta ülke gündemine oturdu.

Bilecik’te, geçtiğimiz günlerde Bilecik Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen başkanlık seçiminde yaşananlar adeta ülke gündemine oturdu. İYİ Parti’den istifa ederek bağımsız olarak seçime giren M. Sadık Kaya’nın AK Parti, MHP ve İYİ Parti’nin oylarıyla belediye başkanı seçilmesi birçok tartışmayı beraberinde getirdi. Bilecik’te yaşananların bir işaret fişeği olabileceği ve İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı’na yaklaşabileceği dillendirilmeye başlandı.

Hatırlanacağı üzere; 2019 yılı yerel seçimlerinde CHP ve İYİ Parti tarafından oluşturulan Millet İttifakının CHP’li adayı Semih Şahin belediye başkanı seçilmişti. O dönem yapılan analizlerde İYİ Parti’nin CHP’li Semih Şahin’e yüzde 90’ların üzerinde destek verdiği bildirilmişti. Daha sonra yaşanan rüşvet skandalı ile Semih Şahin görevinden uzaklaştırılmış ve partisinden ihraç edilmişti. Semih Şahin’in görevinden uzaklaştırılmasından sonra CHP’li Belediye Meclis Üyesi Muharrem Tüfekçioğlu Millet İttifakı’nın oylarıyla başkan seçilmişti. Tüfekçioğlu’nun yargı aşamasındaki bir davasının karara bağlanması ile ceza alarak meclis üyeliğinin düşmesi ile yeniden seçim yapılmıştı. Bu kez CHP’li meclis üyesi Melek Mızrak Subaşı yine Millet İttifakı üyelerinin oylarıyla başkan seçilmişti.

Gelinen süreçte; görevinden uzaklaştırılan belediye başkanı Semih Şahin’in istifa etmesinin ardından belediye meclis üyeleri arasından bir kez daha başkanlık seçimi yapıldı. Melek Mızrak Subaşı yeniden aday olurken Bilecik siyasetinde dengeleri değiştiren bir hamle ile çok farklı bir denklem oluşturuldu. İYİ Partili M. Sadık Kaya partisinden istifa ederek bağımsız olarak başkan adayı oldu. İlk iki turda netice alınamayan seçimin 3’üncü turunda M. Sadık Kaya AK Parti, MHP ve İYİ Parti grubunun oylarıyla başkan seçildi.

Bilecik’te ortaya çıkan bu tablo birçok başlıkta tartışma konusu olurken ülke gündeminde geniş yankı uyandırdı. Bilecik’te yaşananların işaret fişeği olabileceğini dillendirenlerin sayısı oldukça fazla olurken İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı’na yaklaşma iddiaları yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

31 Mart Yerel Seçimlerine doğru geri sayım devam ederken Bilecik siyasetinde ortaya çıkan ve ülke gündemine oturan bu tablodan sonra yaşanacak gelişmeler merakla bekleniyor ve takip ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1448 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.