Bilecik’ten Azerbaycan’a gönül köprüsü

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ), yabancı ülkelerden kabul ettiği öğrenciler ile uluslararası öğrenci olma hedefine doğru ilerlerken Bilecik ile Azerbaycan arasında gönül köprüsü kuruyor.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ), yabancı ülkelerden kabul ettiği öğrenciler ile uluslararası öğrenci olma hedefine doğru ilerlerken Bilecik ile Azerbaycan arasında gönül köprüsü kuruyor. Bu bağlamda; BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de Yabancı Uyruklu Öğrenci (YÖS) sınavına katılıp başarılı olan öğrencilere yönelik gerçekleştirilen törene katıldı.

bilecikten-azerbaycana-gonul-koprusu1.jpg

Rektör Beydemir, törende yaptığı konuşmada, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkinin eşsiz bir kardeşlik öyküsü olduğunu ifade etti. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin de bünyesinde 434 Azerbaycanlı öğrenciyi barındırdığını kaydeden Rektör Beydemir, konuşmasında, şunları kaydetti:

bilecikten-azerbaycana-gonul-koprusu2.jpg

“Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bugün 11 Fakültesi ile lisans düzeyinde, 7 Meslek Yüksekokulu ile ön lisans düzeyinde eğitim veren; 20 bini aşkın öğrencisi, 1500’ü aşkın akademik ve idari personeli ile büyük bir ailedir. Üniversitemizde hâlihazırda 52 ülkeden toplam 2.155 misafir öğrencimiz bulunmaktadır ve bu öğrencilerimizin 434’ü Azerbaycanlıdır. Misafir öğrencilerimizin 132’si ön lisans, 1.924’ü lisans ve 99’u da lisansüstü düzeyde eğitim görmektedirler.

bilecikten-azerbaycana-gonul-koprusu3.jpg

Sayıları her geçen gün artan misafir öğrencilerimizi aynı zamanda ülkemizin fahri konsolosları; dünyanın her köşesinde erdemle ve azimle görev yapacak olan geleceğin doktorları, geleceğin mühendisleri, geleceğin inşa edicileri olarak görmekteyiz.”

Törene ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı, Azerbaycan Parlamentosu’ndan milletvekili Prof. Dr. Hikmet Babaoğlu, Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cafer Caferov, Bakü Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Qasımov Səyavuş Kamran Oğlu ve Hazar Üniversitesi Genel sekreteri Alovsat Amirbeyli katıldılar.

bilecikten-azerbaycana-gonul-koprusu4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 854 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum