Bilecik'ten büyük başarı

Bilecik'ten büyük başarı

Bilecik’ten toplam 14 öğrenciye ait 7 proje bölge finaline katılma başarısı gösterdi.

Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin (ESTÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen TÜBİTAK tarafından düzenlenen 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın Bursa Bölge Sergisi'ne, Bilecik’ten toplam 14 öğrenciye ait 7 proje bölge finaline katılma başarısı gösterdi.

TÜBİTAK 2204A kategorisinde Bilecik’i gururlandıran öğretmen ve öğrencilerin Değerler Eğitimi, Kültürel Miras, Ekolojik Denge, Çevre ve Çevreyi Koruma, Halk Sağlığı ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri, Aile İçi İletişim ve Değerler Eğitimi alanlarında toplumsal farkındalığı artırmaya yönelik projeleriyle dikkat çektiler.

Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bahse konu projelerin geleceğe ve daha donanımlı ve bilinçli hazırlanmalarına olanak sağladığına vurgu yaptı.

bilecikten-buyuk-basari1.png

Müdürlükten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Ezgi Ateş Toprak öğretmenimizin danışmanlığında ve öğrencimiz Tuana Taner'in "Empati İstasyonu Etkinliği" görme engelli bireylerin yaşadığı zorlukları anlamak ve onların günlük yaşam deneyimini paylaşmak için olağanüstü bir empati ve yaratıcılıkla hareket ediyor. Bu etkinlik, insanların birbirini anlaması ve destek olması için güzel bir örnek teşkil etmektedir.

Sedat Kara öğretmenimizin rehberliğinde, öğrencilerimiz Yiğit Yılmaz ve Utku Bulut'un titiz çalışmasıyla gerçekleştirilen "Ahi Mirası Ayakkabı Tamir ve Saraciye Ustalığının Bozüyük Örneğinde İncelenmesi, Mesleğin Yaşatılması İçin Çözüm Önerileri" projesi, mesleki mirasın gelecek nesillere aktarılması için büyük bir adım. Bu çalışma, sadece geçmişin izlerini sürmekle kalmıyor, aynı zamanda geleceğe ışık tutmaktadır.

Handegül Yavaş öğretmenimizin rehberliğinde, öğrencimiz Arya Deniz Altıokka'nın "İklim Krizi Konusuna Çağdaş Sanat Yoluyla Farkındalık Kazandırılması" projesi, sanatın gücünü toplumsal farkındalık yaratmak için etkili bir şekilde kullanıyor. Bu proje, sadece bir sanat projesi olarak kalmıyor, aynı zamanda bir çağrı niteliği taşıyor; insanları iklim krizinin aciliyeti konusunda bilinçlendiriyor ve harekete geçmeye çağırıyor.

TÜBİTAK ve TEKNOFEST projelerinde başarılarıyla bilinen Sevilay Çakır öğretmenimiz danışmanlığında TÜBİTAK Bursa Bölge Finali’ne iki proje katıldı. Her iki proje de gençlerin toplumsal duyarlılıklarını ve aktif katılımlarını artırmak adına büyük önem taşıyor. İlk proje, öğrencilerimiz Sevgi Duru, Arda Atalar ve Firdevs Çakmak’ın gerçekleştirdikleri "Ergenlerin Algıladıkları Helikopter Ebeveyn Tutumları ile Atılganlıkları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi" isimli proje psikoloji ile aile içi iletişim alanında değerli bir araştırmayı temsil ediyor. Bu çalışma, ergenlik dönemindeki bireylerin ebeveynleriyle olan ilişkilerini ve bu ilişkinin bireylerin atılganlık düzeyleri üzerindeki etkisini anlamak için bilimsel bir bakış açısı sunuyor.

Sevilay Çakır öğretmenimizin danışmanlığında yürütülen bir diğer proje ise öğrencilerimiz Nergis Sena Zerey, Mertcan Mete ve Elif Sude Kızmaz tarafından yürütülen "Fen Liseli Öğrencilerin Gözünden Gönüllülük Faaliyetleri ve Sivil Toplum Kuruluşları" adlı projedir. Bu proje, gençlerin gönüllülük faaliyetlerine olan ilgisini ve bu faaliyetlerin gençler üzerindeki etkisini anlamak için yapılan kapsamlı bir araştırmayı temsil ediyor. Sevilay Çakır öğretmenimiz, her iki projede de gençleri toplumsal sorumluluk almaya teşvik ederek geleceğin aktif ve duyarlı bireyleri olmalarına katkı sağlamıştır.

55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi'ne damga vuran isim ise Şükran Akpınar öğretmenimiz olmuştur. Onun rehberliğinde gerçekleştirilen her iki proje de Bölge Finalleri’nde 2.lik ödülü kazanarak başarılarını tescillemişlerdir. Bu projeler, öğrencilerin bilgi edinme ve toplumsal duyarlılık geliştirme süreçlerinde ilham verici bir başarı hikayesi sunmuşlardır.

Şükran Akpınar’ın danışmanlığındaki ilk proje olan ve öğrencilerimiz Ayşe Ecrin TURMAZ ve Zeynep KESKİN tarafından yürütülen "Bağlam Temelli Öğrenme Etkinliklerinin Sürdürülebilir Kalkınma Kapsamında Çevresel Farkındalık Üzerine Etkisi" adlı proje, çevre konularında farkındalık oluşturmak için yenilikçi bir yaklaşım sunuyor. Bu proje, öğrencileri çevresel konulara duyarlı bireyler olarak yetiştirmek ve sürdürülebilir kalkınmanın önemini vurgulamak adına büyük bir adım atmaktadır.

bilecikten-buyuk-basari2.png

Diğer proje ise öğrencilerimiz Elif Ülkü Çıtak ve Zalina Elvin Aslan tarafından yürütülen "İnfografik Tasarlama Etkinlikleri ile Öğrencilerde Skolyoz Farkındalığının Geliştirilmesi" adlı projedir. Bu proje, gençlerin sağlık konularında bilinçlenmelerine ve kendi sağlıklarına daha fazla dikkat etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Özellikle, proje ekibinin skolyoz konusunda farkındalık oluşturmak adına gösterdiği özveri ve başarı takdire şayandır.

Her iki projenin bölge sergisinde aldığı 2.lik ödülü, projelerin kalitesini ve önemini bir kez daha ortaya koymaktadır.

55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi'ne katılma başarısını gösteren öğretmenlerimiz öğrencilerine sadece bilgi vermekle kalmayıp aynı zamanda onların yaratıcılıklarını ve toplumsal sorumluluklarını geliştirmelerine olanak sağlamışlardır. Bu projeler, gençlerin geleceğe daha donanımlı ve bilinçli bir şekilde hazırlanmalarına büyük katkı sağlamıştır.

Öğrencilerimizi ve rehberliklerini üstlenen öğretmenlerimizi can-ı gönülden tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyoruz.”

Bu haber toplam 792 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.