Bin aydan daha hayırlı: Kadir Gecesi

Bin aydan daha hayırlı: Kadir Gecesi

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mübarek Ramazan Ayı’nın son günlerini yaşarken Kur’an-ı Kerim’de “Bin aydan daha hayırlı” olarak geçen Kadir Gecesi’nin bu gece idrak edileceğini ifade eden Müftü Erhun, “Bu mübarek geceyi ibadetle, zikirle ve zulüm altında inleyen Müslüman kardeşlerimize dua ile geçireceğiz inşallah. Bu gece Allah’ın kitabına yeniden sarılacak, mesajlarını yeniden idrak edecek ve üsve-i hasene olan Peygamber Efendimizin örnekliğinde yeniden hayatımıza kandil edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:

“Kur’an’ın kendisinde inmeye başladığı ay olan ramazan, evlerimize konuk oldu. Ruhumuza ve benliğimize maneviyat aşıladı. Nefsimize ve isteklerimize dur diyebileceğimizi bizlere öğretti. Allah için helalleri bile terk edebilme kararlılığını bizlere gösterdi. Zekât, sadaka, fitre gibi mali ibadetlerle Allah yolunda infakta bulunmayı bizlere öğretti. İftar, sahur, teravih ve mukabelelerle kardeşlerimizle olan dayanışmamızı pekiştirdi. Bir okul olan ramazan biz öğrencilerine birçok şey hatırlattı ve öğretti. Böylelikle ramazanın manevi ikliminden hepimiz nasipdâr olduk.

Rabbimizin “Biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik” (Kadir 1) buyurduğu “Bin aydan daha hayırlı” diyerek kıymetini bildirdiği Kadir Gecesini 5 Nisan Cuma gününü Cumartesiye bağlayan gece İslam Alemi olarak idrak edeceğiz. Başta Kayıboyu Camimiz olmak üzere bütün camilerimizde bu mübarek geceyi ibadetle, zikirle ve zulüm altında inleyen Müslüman kardeşlerimize dua ile geçireceğiz inşallah. Bu gece Allah’ın kitabına yeniden sarılacak, mesajlarını yeniden idrak edecek ve üsve-i hasene olan Peygamber Efendimizin örnekliğinde yeniden hayatımıza kandil edeceğiz. Unutmayalım, Kur’an’ı Kerim öyle değerli bir kitaptır ki kendisine sarılanı ve kendisini okuyup, anlayıp Hz. Peygamber’in (s.a.v.) gösterdiği ölçü ile kendisine düstur edineni hem dünyada hem kabirde hem de âhirette yalnız bırakmamaktadır.

Peygamberimiz (s.a.v.) ramazanın son günlerine ulaşınca, geceleri ihyâ eder, ev halkını uyandırır, ciddiyetle ibadete soyunur ve eşleriyle ilişkiyi keserdi. Zaten ramazanda ibadet temposunu artıran efendimiz, son on günde daha da fazla ibadet ederdi. Ümmeti olmakla şeref duyduğumuz peygamberimizin bu fiilinde bizler için yine alınacak dersler vardır. O halde rabbimizin bizlere ihsan ve ikram ettiği bu kutlu geceyi en iyi şekilde ifâ etmeli, rabbimizin rızasını kazandıracak ameller yapmalı, bu gecede uyanık kalmalı, feyzinden, bereketinden ailecek istifade etmeli, hem kendimize hem de bütün Müslümanlara samimi ve gönülden dualar yapmalıyız.

Bu vesileyle Kadir gecenizi kutlar, bu gecenin ülkemize, milletimize ve bütün İslam ülkelerine bereket ve hayır getirmesini, başta Filistin, Gazze ve Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın her tarafında zulüm altında olan kardeşlerimizin başlarına gelen bu musibetten bir an önce kurtulmalarını, Cenâb-ı Hak’tan niyaz ederim.”

Bu haber toplam 142 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.