MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

BİR CÜMLE HER ŞEYİ ANLATTI

BİR CÜMLE HER ŞEYİ ANLATTI

O aslında bunu düşünerek, planlayarak söylemedi. Popüler olmak, ülke gündemine oturmak veya vatan sevgisini herkese göstermek için de söylemedi. O'nun bu tutumu, bir yaşam biçimi.

Sadece O'nun mu? Bu tavır anadolu insanının ortak tavrı. Yedi cephede düşmana karşı ülkesini koruyan, Çanakkale'de düşmana geçit vermeyen yiğitlerin torunları. Onlar bu vatanın hangi şartlarda nasıl kurulduğunu bilen, her bir kamu malının kıymetini bilen, devlete sadakatı ve devlet otoritesine bağlılığı iliklerine kadar hissetmiş insanlar.

İşte bu ruh Soma'da yaşanan can pazarının ardından kurtulan O işçinin çizmeleriyle sedyeyi kirletmek istemeyişinin tezahürü.

Bir tarafta can pazarından çıkmış işçi, çizmeleriyle ambulansın sedyesini kirletmek istemiyor, diğer tarafta o işçilerin sözde haklarını savunmak için ambulansı taşlıyor, kamu malına zarar veriyor, polise taş, monotof kokteyli atıyor.

Bu mu vatan sevgisi!..

Evlatlarını, kardeşlerini, babalarını kaybedenlerin acısı üzerinden siyaset yapmak nedir. Yabancı basın kuruluşlarının deynekçiliğini yapmak, Başbakan aleyhine röportaj verilmesi için ikna edip ana haberlere çıkartmak neyin göstergesi.

Geçmişte bu vatanı için çırpınan, bu milletin seçtiği kişileri, dış kaynaklı art niyetli stratejistlerin senaryoları, provokatörler ve bu uzantının medyası, yine bu milletin evlatları trafından alaşağı ettirildi.

Artık bu millet art niyetli strateji senaryolarına, provokatörlere inanmıyor. Geçmişte vatanı için çalışan idarecileri hayır dualarla anıyor. Ve kendi bağrından çıkan idarecilere sahip çıkıyor...

Bu yazı toplam 1347 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR