'BİZ, FARKLIYIZ!'

'BİZ, FARKLIYIZ!'

Saadet Partisi İl Başkanı Seyfettin Tıkız, Milli Görüş Hareketi'nin özgül bir ağırlığa sahip olduğunu, Saadet Partisi'nin ise diğer siyasi partilerden farklı bir yapıya sahip olduğunu söyledi. 

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Seyfettin Tıkız ve beraberindekiler gazetemizi ziyaret etti. SP heyeti, gazetemiz sayfa editörü Sinan Önce ile bir süre görüştü. Karşılıklı sohbet ortamında geçen ziyarette fikir alışverişinde bulunuldu. 

Son kongrede göreve gelen yeni il başkanı Seyfettin Tıkız, Saadet Partisi'nin dış politika ve faiz konularında diğer partilerden farklı olduğuna dikkat çekti. Tıkız, Milli Görüş'ün Rahmetli Lideri Erbakan'ın 'Türkiye'de Saadet Partisi ve diğerleri var' sözlerine atıfta bulunarak," Bizim diğer partilerden iki temel farklılığımız var" dedi. 

Dış politika ve faiz konusunda açıklamalarda bulunan Tıkız şöyle konuştu:

"Şu anda bizim dışımızdaki tüm partiler ve iktidarda bulunan parti başta olmak üzere onların dış politikaları Batı'ya endeksli. Şimdiki iktidarda AB Bakanlığı'nı kurdu maalesef. ABD stratejik ortağımız, AB deyip duruyorlar. Ama biz ne diyoruz; Rahmetli Erbakan hocamız D-8'lerin çekirdeğini kurdu. Şu anda D-8'ler atıl durumda bekliyor. 2 milyar nüfuslu İslam alemi var. Bize hangi Müslüman ülkelerle bir araya geleceksiniz diyebilirler, bizim Müslüman bazı ülkelerle bir takım sıkıntılarımız olabilir ama çok önemli ortak özelliklerimiz var. Allah'ımız, kitabımız bir. Kıblemiz aynı, Peygamberimiz aynı Yetmez mi? Daha neyin peşindeyiz?

İkincisi de iç politika ve ekonomideki faizin rolü. Biz diyoruz ki faiz bir sömürü, zulüm aracıdır. Faiz, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar. Sayın Cumhurbaşkanımız faiz lobisine verir veriştirir. Doğru söylüyor, konuştuğu birçok konular vicdani ama gelin icraat bakalım 2016 yılında faize harcanacak para 54 milyar TL. Bu para bütçeye konuşmuş rakam. Bizim borcumuz bittiyse bu faizi kime ödüyoruz. Adama sormazlar mı? Olan olduğundan çok fazla gösterilerek insanlar bir noktaya kanalize edilmeye çalışıyor. Biz rakamlara falan takılmıyoruz çünkü Milli Görüş öyle bir harekettir ki; Milli Görüş'ün ağırlığını hiçbir rakam ifade edemez. Milli Görül, cıva gibidir, özgül ağırlığı çok yüksektir. Adeta  bir uranyum gibi enerjisi çok fazladır" ifadelerini kullandı. 

Gazetemiz sayfa editörü Sinan Önce'de Tıkız ve beraberindekilere ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. 

Ziyarette Bozüyük İlçe Başkanı Mustafa Acet, parti üyeleri Necip Meral ile Enes Güney'de yer aldı. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2217 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.