‘BİZDE HAZIRIZ!’

‘BİZDE HAZIRIZ!’

Geçtiğimiz yıl, Mardin’in Derik ilçesinde, PKK’lı hainlerin saldırısı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk, Bilecik’te oğlunun adını taşıyan ortaokulda gerçekleşen kütüphane açılış törenine katıldı. Baba Safitürk, yaptığı konuşmada, vakurlu duruşunu bozmayarak hainlere seslendi. 

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Safitürk, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin refahı adına şehit olmaya hazır olduğunu ifade etti. Safitürk, “Asr-ı Saadet’ten beri şehit vere vere geliyoruz. Biz bu şehitlerin çocuklarıyız. Çocuklarımız bu vatan ve bayrak için canını veriyor, bizde hazırız” dedi. 

1-400.jpg

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Ortaokulu’nda, Söğüt Toprak Madencilik Sanayi Şirketi sahibi Hayati Öztürk’ün katkıları ile oluşturulan ‘Zenginleştirilmiş Kütüphane’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk, annesi Fatma Safitürk ve ablası Zeynep Bakırkaya’da katıldı. 

‘BİZİ UNUTMADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM’

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih’in Babası Asım Safitürk, burada yaptığı konuşmada, Bilecik’te oğlunun adının yaşatılmasına vesile olanlara teşekkür etti. ‘Bizi unutmadığınız için teşekkür ederim’ diyen Safitürk önemli açıklamalarda bulundu. 

‘MADDE İLE MANA BİRLEŞTİĞİ ZAMAN TOPLUM AYAKTADIR’

Baba Safitürk, madde ile mananın bir kişiyi yürüten iki ayak gibi ayrılmaz bir bütün olduğuna dikkat çekerek, “Mana ile madde birleştiği zaman o toplum ayaktadır. Madde olurda mana olmazsa toplumda aksaklıklar olur” ifadelerini kullandı. 

‘DERS ÇIKARMAMIZ LAZIM’

Safitürk, anlam yüklü konuşmasının devamında şunları kaydetti:

3-297.jpg

“Bu vatanımız bize hizmete devam ediyorsa bu şehitlerimiz sayesinde oldu. Asr-ı Saadet’ten beri şehit vere vere geliyoruz. Allah şehitlerimize rahmet eylesin, ders çıkarmamız lazım. Allah için kalbinde vatan, bayrak, ezan sevgisi olanlar mümindir, bu yolda ölenler ölmemişlerdir. Biz bu şehitlerin çocuklarıyız. Bizde hazırız, çocuklarımız bu vatan için bayrak için canını veriyor. Allah’tan niyaz ederim Rabbim içimizdeki kiralıkların şerrinden bizleri korusun inşallah. Ben dua ediyorum; vatan, millet, bayrak ve din için çalışanlara Allah kolaylıklar versin. 

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Şu güzel tablo bize geleceği müjdeliyor, tebrik ediyorum. Bu güzel tablonun devamını diliyorum. Elbette ki toplu vurduysa yürekler onu top dindiremez. Bizim en büyük zaafımız bu. İçimizdeki bölücüler çok. Onun için Mehmet Akif’in bu sözü çok kıymetli. Allah bizi birlik ve beraberlikten ayırmasın. Allah hepinizden razı olsun” dedi. 

2-399.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5438 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.