Bölge Finallerinde Bilecik'i Temsil Ettiler

Bölge Finallerinde Bilecik'i Temsil Ettiler

TÜBİTAK 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bursa Bölge Finalinde Bilecik'ten dört proje ekibi yer aldı.

TÜBİTAK 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bursa Bölge Finalinde Bilecik'ten dört proje ekibi yer aldı.

Bursa Teknik Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bursa Bölge Finali gerçekleştirildi. Bölge finallerinde 4 proje ekibi Bilecik'i temsil etti.

Bilecik Borsa İstanbul Bilim Sanat Merkezi'nden üç proje ekibi yer aldı. "UNITY ile Tasarlanan İnteraktif Kısa Filmin Hesaplamalı Düşünmeye, Bilecik İli ve Tarihine İlişkin Farkındalıklarına Etkisinin İncelenmesi" projesi ile Damla AYDIN, Ezgi TAŞPINAR ve Kerem Sina ÇAM, danışmanları Elif SERİM'in rehberliğinde sergilendi.

tubitak.jpg

"Doğal Bileşiklerin Gıda Raf Ömrüne Olan Etkisinin İncelenmesi: Mandalina Örneği" projesi ile Duygu Berru ERYILMAZ ve danışman öğretmeni Kübra BİLİK DEMİREL tarafından hazırlandı.

Edebali Ortaokulu'ndan "GPS ile Sokak Hayvanlarının Beslenme ve Barınma Alanlarının Haritalandırılarak Düzenli Beslenmesinin Planlanması ve Olası Risklerin Belirlenmesi" projesi, Tunahan UYSAL ve Ela Nur DİYAR, danışman öğretmenleri Fatma Kübra ATLI ile gerçekleştirildi.

tubitak2.jpg

"Sihirli Kareler ile Pisagor Üçlüleri İlişkisi" Zekiye Pınar CİHAN danışmanlığında, Muhammed Ali KÖSE yer alırken bu proje bölge ikinciliği elde etti.

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından projeleri gerçekleştiren ve yarışmada Bilecik'i temsil eden danışman öğretmenlere, okul yöneticilere ve projelerde emeği geçenler tebrik edilirken öğrencilere gelecekteki çalışmaları için başarı dileklerinde bulunuldu.

tubitak5.jpg

tubitak3.jpg

Bu haber toplam 175 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.