BORÇLAR ESKİ YÖNETİCİLERE KESİLDİ

BORÇLAR ESKİ YÖNETİCİLERE KESİLDİ

Bozüyük’te geçtiğimiz yıl mahkeme kararıyla tasfiye kararı verilen Bozüyükspor Kulübünün borçları eski yöneticilere kesildi. Bozüyükspor’a kayyum atanmasının ardından tasfiye memuru Mustafa Akış tarafından yapılan çalışmalar sonlandırıldı. Çalışmalar sonrasında Bozüyükspor’un kamu alacakları ile ilgili şimdiye kadar görev yapmış tüm yöneticilere ödeme emri çıkartıldı. Geçtiğimiz günlerde eski yöneticilerin adreslerine gönderilen iadeli taahhütlü ödeme belgelerini gören eski yöneticiler çılgına döndü.

Değişen miktarlarda 88 kişiye gönderilen ayrı ayrı ödeme belgeleri neticesinde çıkan tartışma üzerine, kendisinin de çok kısa bir süre kulüp yöneticiliği yapan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı Bürokratların ilgilileri bilgilendirmesi amacıyla Metristepe Kültür Merkezinde bir toplantı düzenledi. Toplantıda ilk olarak söz alan Fatih Bakıcı kendisinin Ticaret Odası Başkanı Buğra Levent ve Avukatlarla birlikte Eskişehir’deki Vergi Dairesi Müdürü Yaşar Orhan’ı ziyaret ettiğini ve bilgi aldığını, ayrıca Bozüyük Vergi Dairesi Müdüründen bilgi aldığını anlattı. Yoğunlaşan sorular üzerine Bozüyük SGK Müdürü Emin Şahin ve Bozüyük Vergi Dairesi Müdürü Ali İhsan Kanar salona gelerek kurumları ile ilgili katılımcılara bilgi sundular.

Şahin ve Kanar’ın verdikleri bilgilere göre Bozüyükspor Kulübünün 2009 yılından itibaren Vergi Borcu, 2006 yılından itibaren SGK Borcu bulunuyor. Tasfiye halindeki Kulübün evrakları Yargıtay’da olduğu için ulaşılamadığından Kamu alacakları yapılandırması kapsamında 25 Kasım’da ki son tarihe kadar müracaat eden ve mahkeme tarafından Tasfiye memuru olarak atanan Mustafa Akış’ı bu konuda sorumlu atayarak borçların yapılandırılması ve ödeme planı, miktarların tespiti ile görevlendirdi. Konu ile ilgili kamu alacakları takip memuru Akış üyelerin görev yaptıkları süreleri ve sorumlulukları göz önünde bulundurarak ilgili kişilere yapılandırmadan yararlandırmak adına ödeme yazıları gönderdi.

Toplantıya son olarak iştirak ederek ilgili kişilere bilgiler veren Mustafa Akış görev süreleri ile ilgili itirazların kendisine şahsen yapılmasını isteyerek salondakilere süreç ile ilgili genel bilgiler verdi. Borçların ödenmemesi durumunda ne olacağını açıklayan Akış ödeme yapanların dönem ve sorumlulukları ile ilgili yaptıkları ödemeler karşılığında mahkemelere gerekli itirazları yaparak ödeme belgelerini sunup kendilerinin ödeme yaptıkları dönemlerden ve borçlardan sorumlu tutulmamasını talep edebileceklerini dile getirdi.36 eşit taksitle 72 ay süre ile yapılandırılan borçlarla ilgili detaylı bilgi veren Akış Bozüyükspor’un kamu borcunun olduğunu ve bunun taksitlendirilerek daha ödenebilir bir hale getirildiğini ifade etti. Akış, kendilerine bilgilendirme evrakı ulaşan ilgililerin görev yaptıkları dönem içerisinde istifa ettiklerini belgelemeleri durumunda gerekli düzenlemelerin derhal tekrar yapılacağını ve ilgililere bildirileceğini belirtti. Bu bilgilendirme toplantılarının periyodik sürelerde yapılacağını, kulübün tasfiye sürecinin en sağlıklı ve hızlı bir şekilde yürütüldüğünü ve bundan sonra yürütüleceğini ifade etti.

Kaynak:Nilüfer ERDAL

Bu haber toplam 5431 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum