Borsada Açığa Satış İşlemi Nedir?

Borsada Açığa Satış İşlemi Nedir?

Yatırımcıların kar elde etmek amacı ile borsada kullandıkları birbirinden farklı yatırım araçlarının var olduğunu vurgulamak gerekir. Bunlardan bir tanesi de hisse senetleri üzerinde gerçekleşen açığa satış işlemidir.

Yatırımcıların kar elde etmek amacı ile borsada kullandıkları birbirinden farklı yatırım araçlarının var olduğunu vurgulamak gerekir. Bunlardan bir tanesi de hisse senetleri üzerinde gerçekleşen açığa satış işlemidir. Borsada açığa satış işlemi olarak da bilinen bu durum sahip olunmayan bir hisse senedinin ileride fiyatında düşüş yaşanacağının düşünülmesi ile satılması ve fiyatı düşünce geri alınmasını ifade eder. Borsada hisse senedi yatırımı yapan pek çok kişi önce hisse senedi satın alıp ardından satış yaparak kar elde etmeye çalışırken borsada açığa satışta durum tam tersidir.

Önce satış ardından da alış işleminin gerçekleştiği bu işlemde aradaki farkın arttırılması karlılığı da yükseltir.

borsada-aciga-satis-islemi-nedir.jpg

Açığa Satış İşlemini Kimler Yapar?

Borsada yatırım yapan ve hisse senedi alım satımı konusunda yakın ilgisi bulunan yatırımcılar için açığa satış işlemi en çok tercih edilen yöntemlerden bir tanesi olmayı başarır. Elde edilen kazanç bakımından çok yüksek getirileri olması sebebiyle bu şekilde çok tercih edilen bu işlem ile alakalı dikkat edilmesi gereken birkaç husus olduğunu da vurgulamak gerekir.

Açığa satış işlemleri gerçekleştirmek isteyen yatırımcıların borsa ile ilgili geniş bir bilgi birikiminin olması gerekir. Zira satış işleminin ne zaman yapılacağı ile ilgili en doğru tahminlerde bulunmak elde edilecek kazancın olumlu yönde artış göstermesine katkı sağlayacaktır. Aksi durumda kar elde etmek isterken zarar ile karşılaşılması muhtemeldir.

borsada-aciga-satis-islemi-nedir-001.jpg

Borsada Açığa Satış ile Nasıl Kar Edilir?

Borsada açığa satış işlemleri ile yatırım yapmak isteyen bireylerin farkında olması gereken en önemli detay bu işlemin çok ciddi derecede riskli olduğudur. Bilgi birikimi fazla olmayan bireylerin asla müdahil olmaması gereken bir işlem olan açığa satışta kısa sürede devasa karlar elde edebilirken kısa sürede büyük zararlar ile de karşılaşmanız mümkündür. Bu nedenle yatırımlarınıza yön verirken mutlaka dengeli davranmanı ve riskleri küçük almanız gerekir.

Karlılığınızı arttırmak adına hisse senedi takibini de çok iyi bir şekilde yapmalısınız. Bilgi birikiminizi arttırarak borsada açığa satış işlemi yaparak karlılığınızda olumlu iyileşmeler meydana gelmesini sağlayabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1242 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.