BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI

BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI

Mücahid ERDAL

17-25 Aralık darbe girişiminin ardından FETÖ toplantısına katılan Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’a; Ak Parti’ye ihanet ederek MHP ve CHP’li İl Genel Meclis üyelerinin oyları ile İl Genel Meclis Başkanlığı’na seçilen Oğuz Sertler sahip çıktı. Ak Partili İl Genel Meclis Üyelerinin Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’a sahip çıkmaması, Partisine ihanet eden Oğuz Sertler’in Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’a sahip çıkması haberimizin doğruluğunun bir göstergesi olarak nitelendirildi.

İl Genel Meclisinin son oturumunda Ak Parti’ye ihanet ederek İl Genel Meclis Başkanlığı koltuğuna oturan Oğuz Sertler; MHP ve CHP’yi birleştirip, Hasan Hüseyin Çelik’e boş oy verdirerek Ak Parti’nin meclis başkanlığını kaybetme senaryosunu yazdığı iddia edelin Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’a sahip çıkarak “bozacının şahidi şıracı' dedirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ihanet ortak noktaları mı?

Ak Parti’nin kurucusu Recep Tayyip Erdoğan’ın partisine ihanet eden Oğuz Sertler ve 17/25 Aralık darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısını dinlemeyen Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’ın FETÖ toplantısına katılması “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ihanet ortak noktaları mı” diye kamuoyunda konuşuluyor.

Nalbant’a kendine yer beğen denilmiş

17/25 Aralık darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağırısını dinlemeyerek FETÖ toplantısına katılan Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’a dönemin milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz ve dönemin Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş tarafından “kendine yer beğen” denildiği öğrenildi. Ancak seçimlerin yaklaşmasıyla Poyraz’ın görev süresi bitti, Kurtulmuş’un ise Ak Parti Bilecik Milletvekilliği için aday adayı olmak için görevinden istifa ettiği, Nalbant’ın ise bu süre zarfında gündemden düştüğü ifade ediliyor.

Muhtarı odasına almayışı affedilemez

Avdan köyü muhtarını makamına almayan Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’ın bu vukuatının ilk olmadığı anlaşıldı. Daha önce kendi personeline ağır hakaretler edip darp girişimi için üzerine yürüdüğü ve Memur-Sen’in bu konudaki basın açıklamasını dünkü yazımızda yayınlamıştık. Yine bir vatandaşın dilekçesini kabul etmeyen Nalbant ile ilgili yaptığımız haberlerden sonra WhatsApp ihbar hattımıza çok sayıda mesaj geldi.

İhanetin senaryosu!..

Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Serkan Yıldırım’ın, İl Genel Meclis Başkanlığı görevindeki süresinin dolmasının ardından, Ak Parti ikinci dönem meclis başkanlığı için Ak Parti gurubu arasında ön seçim yaptı. Ön seçimde Bozüyük İl Genel Meclis Üyesi Oğuz Sertler, Nizamettin Çam ve Serkan Yıldırım aday oldu. Seçim sonucunda Nizamettin Çam 2, Oğuz Sertler 2 ve Serkan Yıldırım 7 oy aldı. Ak Parti sonuçlara göre İl Genel Meclis Başkanlığına Serkan Yıldırım’ın aday gösterilmesi yönünde karar aldı.

Ak Parti’nin 11, muhalefetin toplam 9 sandalyesi bulunduğu İl Genel Meclisinde, başkanlık için Ak Parti gurubu adına Serkan Yıldırım aday gösterildi. Oğuz Sertler ise Ak Parti’nin gurup kararına uymayarak aday oldu. Seçim sonrasında MHP ve CHP’li il genel meclis üyeleri Oğuz Sertler’e oy verdi. Kendi oyu ile birlikte 10 oya ulaştı. Ak Parti, partisine ihanet eden Oğuz Sertler’in 11 oydan birini kaybederken, Hasan Hüseyin Çelik’in de çekimser vermesi üzerine İl Genel Meclis Başkanlığını muhalefete kaptırdı.

Bu senaryoyu kim yazdı?

Bu senaryoyu iddiaya göre Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant yazdı. İddiaya göre Halis Nalbant’ın Oğuz Sertler’i CHP ve MHP’li il genel meclis üyeleri ile anlaştırdığı, Hasan Hüseyin Çelik’e ise boş oy verdirttiği iddialar arasında. Böylece Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant’ın İl Genel Meclis Başkanlığı’nın Ak Parti’den muhalefete geçmesinde önemli bir rol oynadığı ciddi bir iddia olarak ortada duruyor.

Hizmet akışında sorun mu var? 

Bilecik İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ihanette birleştikleri iddia edilen kişilerin görevde olması, sorumluluk alanlardaki hizmetlerde hizmet akışında sorun olduğu kamuoyunca ifade ediliyor. Yeterli hizmeti alamayan köy tüzel kişiliklerinin çareyi başka yerlerde aradıkları ortaya çıktı. Bilecik’in çok konuşacağı gündeme bomba gibi düşecek haberimiz ise çok yakında!..

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 7218 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum