BOZÜYÜK 100. YIL COŞKUSUNU KUBAT’LA YAŞADI

BOZÜYÜK 100. YIL COŞKUSUNU KUBAT’LA YAŞADI

Bozüyük 100. yıl coşkusunu Kubat’la yaşarken konser öncesinde Cumhuriyet Meydanı 100. yıla yakışır yenilenmiş görünümüyle Bozüyüklülerin hizmetine sunuldu.

Bozüyük 100. yıl coşkusunu Kubat’la yaşarken konser öncesinde Cumhuriyet Meydanı 100. yıla yakışır yenilenmiş görünümüyle Bozüyüklülerin hizmetine sunuldu.

bsk-kubat-konseri-cumhuriyet-meydani-acilis-28-10-2023-6.jpg

Bozüyük’te Cumhuriyet’in ilanının 100. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen konser programında sahne alan Halk Müziğinin ünlü sanatçısı Kubat hayranlarıyla buluştu. Coşkulu konser programı Çınar Taksi Kavşağı’ndan başlayarak İsmet İnönü Caddesi üzerinde yürüyen Bando Takımının gösterisi ile başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bando takımı Cumhuriyet Meydanı’na alkışlar eşliğinde girerek meydanda marşlar çaldı. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nın yenilenmiş haliyle açılışı yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

bsk-kubat-konseri-cumhuriyet-meydani-acilis-28-10-2023-2.jpg

Açılış töreninde muhteşem havai fişek ve fıskiyelerin müzikli gösterisi ilgi ile izlenirken Dok Sirk Grubu tarafından sunulan Calida Ateş Gösterileri de beğeni topladı. Açılış töreni sırasında bir konuşma yapan Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu “Bugün Cumhuriyetimizin 100. yılının kutlamasını yapacağız. Bu Cumhuriyet Meydanımız 40-50 yıl önce yapılmış bir meydan. Burada gördüğünüz anıtı benim eski görev dönemimde yaptırmıştık, rahmetli Profesör Tankut Öktem’e. Komple alanı yeniden düzenledik, altındaki çarşıyı da revize ediyoruz. Şimdi burayı hep birlikte açalım istiyorum. Hayırlı olsun” diyerek açılış kurdelesini vatandaşlarla birlikte kesti. Proje hakkında da kısa bir bilgilendirme yapan Başkan Bakkalcıoğlu “Biliyorsunuz Atatürk’ün hiç değişmeyen 6 ilkesi var. O, 6 ilkemizi bu anıtta işlemiştik. Şimdi Atatürk’ümüzün 6 ilkesini, anıta doğru ulaşan yolları gömülü havuzlarla kapladık. Gömülü havuzlardan pırıl pırıl ona ulaşan yolları izleyebileceğiz.” dedi.

bsk-kubat-konseri-cumhuriyet-meydani-acilis-28-10-2023-1.jpg

Açılış töreninin ardından çalınan marşlarla coşku doruğa çıkarken Atatürk’ün sesinden 10. Yıl Nutku dinlendi. Daha sonra sahneye çıkan Kubat Türk Halk Müziği’nin sevilen eserlerini seslendirerek vatandaşlara coşku dolu anlar yaşattı. Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamak için Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran Bozüyüklüler Kubat’ın seslendirdiği şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. Kubat, konser programına sahneye yansıtılan Atatürk fotoğrafına bakarak ‘Al Ömrümü’ şarkısını söyleyerek başladı. Şarkı ve türkülere eşlik eden Bozüyüklüler halaylar çekerek, karşılıklı oyunlar oynayarak 100. yıl coşkusunu yaşadılar.

bsk-kubat-konseri-cumhuriyet-meydani-acilis-28-10-2023-3.jpg

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu sahneye gelerek sevilen sanatçı Kubat’a çiçek ve plaket takdiminde bulundu ve “Kubat tüm halkımızla beraber seni burada ağırlamaktan onur duyuyoruz” dedi. İlerleyen saatlerde duygusal ve hareketli olmak üzere pek çok eser yorumlayan Kubat ‘Erik Dalı’, ‘Bahçe Duvarından Aştım’ ve ‘Bulguru kaynatırlar’ gibi sevilen eserleri de seslendirerek vatandaşların coşkusunu zirveye çıkarttı. “Yalan Dünya “ ve “Yoruldum Hayat” şarkılarını da hep ağızdan söyleyen Bozüyüklüler cep telefonlarının ışıklarını yakarak Kubat’a eşlik etiler. Programın sonlarına doğru yoğun istek alan ‘Halkalı Şeker’ türküsünü söyleyen Kubat son olarak İzmir Marşı’nı seslendirdi. İzmir Marşı’na Bozüyüklüler de ellerindeki Türk Bayraklarını dalgalandırarak eşlik etti. Sahneye Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, eşi Merih Bakkalcıoğlu ile birlikte gelerek seyircilere hep birlikte karanfil dağıttılar. Konser programı muhteşem havai fişek gösterisi ile sona erdi.

bsk-kubat-konseri-cumhuriyet-meydani-acilis-28-10-2023-9.jpg

Konser programına Bilecik CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ve eşi Merih Bakkalcıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Elmas ve Bozüyüklüler katıldı.

bsk-kubat-konseri-cumhuriyet-meydani-acilis-28-10-2023-4.jpg

Bu haber toplam 1257 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum