BOZÜYÜK HALKI MİLLİ İRADE NÖBETİNDE...

BOZÜYÜK HALKI MİLLİ İRADE NÖBETİNDE...

Bozüyüklü vatandaşlar Cuma gecesi hayata geçirilmeye çalışılan darbe girişimine karşı meydanlardaki nöbetine devam etti. Cumhuriyet meydanında toplanan yüzlerce vatandaş tekbirler ve dualar eşliğinde milli iradeye sahip çıktı. Yapılan dualara hep bir ağızdan seslendirilen amin nidaları alanları inletti. Cumhuriyet meydanında toplanan kalabalığa hitap eden Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

dsc_0033.jpg

Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından bir konuşma yapıldı. Başkan Bakıcı konuşmasında, “Birlik beraberliğimizin en üst düzeyde olması gereken günlerden geçiyoruz. Hangi siyasi görüşü benimsemiş olursa olsun bütün vatandaşlarımızın bir bütünlük içerisinde tek yürek olma günüdür. Ülkemiz genelinde milletimizin göstermiş olduğu bu üstün irade sayesinde bu darbe girişimi sonuçsuz kalmıştır.

dsc_0006.jpg

“Biz bir ve beraber olursak bizi hiçbir şey durduramaz”

Yaşananların bir senaryo olduğunu ve başkanlık sisteminin getirilmesi için düzenlendiğini savunanlar ve bu bağlamda hakaretler yağdıranların bu darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımızın veballerini aldıklarını bilmelerini istiyorum. Bizler burada her kesimden vatandaşlarımız ile güzel bir birlik ve beraberlik örneği sergiliyoruz. Ben bugün TBMM’de olduğu gibi burada da bu akşam diğer siyasi parti temsilcilerimizi ve belediye meclis üyelerimizi yanında görmek isterdim. Bizler bir ve beraber olduğumuz sürece bizi ne tanklar ne toplar ne de tüfekler durdurabilir. Kışkırtmalara karşı sükûnetle davranalım ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bütününü aynı kefeye koymamamız gerekiyor.  Mesela Bozüyük’teki Garnizon komutanımızla dün akşamdan bu yana görüşüyorum. Kendisi görevinin başında olduğunu hiçbir yerden talimat almadığını ve alsa da böyle bir oyunun içinde yer almayacağını defalarca dile getirdi.

“Sela’nın anlamını bilmeyenlerce haksız eleştiriler yapıldı”

Gece ülkemizin her köşesinde olduğu gibi ilçemiz genelindeki camilerimizden de verilen sela nedeniyle birçok söylemde bulunuldu. Selanın ne olduğunu ne zaman verildiğini dahi bilmeyenler tarafından haksız eleştiriler yapıldı. Selanın anlamını dahi bilmeyenler sadece Cuma günleri ve mübarek gün ve gecelerde değil milletin birlik ve beraberliğinin sıkıntıya düştüğü zamanlarda da verildiğini bilsinler. Sela’nın ayrıca birlik çağrısı olduğunu öğrensinler. Bizler burada hiçbir zaman birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız.

dsc_0027.jpg

“Bozüyük’te hala Feto’nun arkasından giden birkaç topluluk var”

Dün akşam yapılan darbe girişimi eğer püskürtülmeseydi ve Cumhurbaşkanı’mızın başına bir şey gelmiş olsaydı biz bugün buralarda bu konuşmalara yapamıyor olabilirdik. Bu millet milli iradeye bizlere sahip çıkmıştır. Allah hepinizden razı olsun. Ülkemizin her köşesinde bu oyunlar oynanmaya çalışıldı. Bugüne kadar yaşanan kurtuluş savaşında bile Yunanlılar tarafından TBMM’ye müdahale edilmezken Feto’nun hainleri tarafından TBMM’ye bombalar atılmıştır. Tüm yaşananlara rağmen bunun bir darbe girişimi olmadığını savunanlar bu olayı farklı noktalara çekmeye çalışmaktadırlar. Bu oyunu görmemiz gerekiyor. Bozüyük’te halen daha Feto’nun arkasından giden birkaç topluluk var. İlk göreve geldiğim zaman kendilerini uyarmıştım. Ama artık bu saatten sonra bunların yaptıkları bu işlerin onların başlarına yıkılacaktır.

Bizler tüm kolluk kuvvetlerimizle görevimizin başındayız. Bu akşam yine burada alanımızı hınca hınç doldurduk. En güzel şekilde milli iradeye, vatanımıza, bayrağımıza sahip çıktık. Biz bir ve beraber olduğumuzda bu meydanların sadece sanatçılar için değil zor günlerde de dolacağını bir kez daha gösterdik. Allah hepinizden razı olsun. Darbe girişimi sona erdirilmek üzere ama biz meydanları tamamıyla sonuçlanıncaya kadar boş bırakmayacağız” dedi.

Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından tekbirler eşliğinde hep bir ağızdan dualar edildi. Devamında İsmet İnönü Caddesi üzerinde yürüyüşe geçildi. Bozüyüklü vatandaşların sokak nöbeti gece geç saatlere kadar devam etti. 

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 4517 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.