BOZÜYÜK HEM HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

BOZÜYÜK HEM HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Bozüyük’te Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün 2015-2016 eğitim öğretim yılında açmış olduğu kursların yılsonu sergisi törenle açıldı. Protokol mensuplarınca yılsonu sergisinin açılışı yapıldıktan sonra serginin gezilmesinin ardından konferans salonundaki programa geçildi.

1-094.jpg

Kurumun konferans salonundaki programda saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan Güner tarafından bir konuşma yapıldı. Rıdvan Güner "Her Zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim" ilkesiyle başlamış oldukları bir yılın daha sonuna geldiklerini söyledi. 

Güner, konuşmasında “’Her Zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim’ ilkesiyle başlamış olduğumuz bir yılın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Hızla artan bilgi ve gelişen teknoloji bireylerin eğitim ihtiyaçlarını artırmıştır. Bilim ve teknolojideki hızlı gelişmeler toplumsal, kültürel, siyasî ve ekonomik alanlarda devrim niteliğinde değişikliklere neden olmaktadır.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri, uyguladığı modüler programlarla halkımızın sosyal kültürel becerilerini arttırmak, mesleki bilgilerini yenilemek veya yeni meslekler kazandırmak, okuma yazma bilmeyenlerin “ben de varım” demesini sağlamak, açık öğretimde okuyanlara kayıt işlemleri ve ders seçimlerinde yardımcı olmak, sportif ve kültürel alanda kurslar açarak çocuklarımızın ve gençlerimizin yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olmaktadır. Spor kurslarımızda; Dart Türkiye Şampiyonası sıralamalarında toplamda 39 derece elde edilmiştir.

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda 3 kursiyerimiz Dart turnuvalarında Milli Takıma seçilmiş olup ülkemizi temsil etme hakkı kazanmıştır. Basketbol, voleybol, Bocce kurslarında sporcularımız grup müsabakalarına katılmışlardır. Spor kurslarımızdaki amacımız geleceğimizi esiri olduğu teknoloji ve kötü alışkanlıklardan kurtarmaktır. 1 Eylül 2015 tarihinden bugüne kadar; 25 aile eğitimi kursu 524 kursiyer, 38 Okuma yazma kursu 132 kursiyer, 175 Mesleki kurs 3886 kursiyer, 387 genel kurslar 11143 kursiyer,  olmak üzere toplam 625 kurs açılmış olup 15685 kursiyer kurslarımızdan faydalanmıştır. ‘Bozüyük İçin Hep Birlikte El Ele’ sloganıyla beraber çalıştığımız belediyemiz mahalle konaklarındaki kurs merkezleri, maddi ve manevi destekleriyle sürekli yanımızda olmuşlardır. Çalışmalarımızda bizlere sürekli destek olan başta olmak üzere İlçe Milli Eğitim müdürlüğümüze, Belediye Başkanımız Fatih BAKICI ve belediyemiz personeline, okul yöneticilerine, çalışma arkadaşlarım ve kursiyerlerimiz adına teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" dedi.

2-086.jpg

Ardından minik öğrenciler tarafından mehteran gösterisi sahnelendi. Minikler tarafından defile, müzik dinletisi, ritim ve halk oyunlarıyla program sona erdi.

Programa Kaymakam Köksal Şakalar, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik, TSO Başkanı Buğra Levent, Belediye Başkan yardımcısı Hayrettin Eldemir, Açık Cezaevi Müdürü Kerim Çiftlikli, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Halk Eğitim Müdürlüğü usta öğreticileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

3-050.jpg

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 2025 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.