BOZÜYÜK'E YENİ KÜTÜPHANE YAPILACAK

BOZÜYÜK'E YENİ KÜTÜPHANE YAPILACAK

İl Genel Meclisi Mayıs ayı ilk birleşimini gerçekleştirdi. Birleşimde Bozüyük'e yapılacak yeni kütüphane binasının yeri belirlenerek tahsisi gerçekleşti. Bozüyük Yeni Mahalle'de İl Özel İdaresi'ne ait taşınmazın Bozüyük Meslek Yüksekokulu adına olan tahsisin iptal edilerek söz konusu taşınmaz üzerindeki eski kaymakamlık lojman binasının yıkılması ve yerine Kütüphane binası yapılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi. 

İl Genel Meclisi Mayıs ayı ilk birleşimini gerçekleştirdi. 2 Mayıs Salı günü yapılan birleşimde iki gündem maddesi görüşüldü. 

Birleşimde ilk olarak Söğüt 700. Yıl Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Ertuğrulgazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü kurumlarının küçük onarım giderlerinde kullanılmak üzere 50 bin TL ödenek aktarım talebi ele alındı. Ödenek aktarım talebi meclis üyelerinin oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmek üzere havale edildi. 

Birleşimde daha sonra İl Özel İdare'nin Bozüyük Yeni Mahalle'de bulunan taşınmazın Bozüyük Meslek Yükesokulu adına olan tahsisin iptal edilerek söz konusu taşınmaz üzerindeki eski kaymakamlık lojman binasının yıkılarak yerine Kütüphane binası yapılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edilmesi talebi ele alındı. 

Konuyla ilgili olarak Emlak ve İstimlak Müdürü Ayhan Öztürk bilgi verdi. Bahsi geçen taşınmazın 2009 yılında üniversiteye tahsis edildiğini ifade eden Öztürk, 2016 yılının sonunda üniversitenin ihtiyaç kalmadığı için tahsisin iptal edilmesini istediğini söyledi. Ardından Bozüyük İlçe Halk Kütüphanesi'nin yeri talep ettiğini ifade eden Müdür Özütürk, tahsis talebini meclise getirdiklerini söyledi. 

Konuyla ilgili karşılıklı görüş alışverişlerinin ardından oylama yapıldı. Meclis üyeleri oy birliği ile tahsisi kabul etti. 

CHP'Lİ ÜYELERE DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Diğer yandan birleşimde doğum günleri aynı olan CHP'li Meclis Üyeleri Turgay Yılmaz ve Hikmet Turhan'a sürpriz yapılarak pasta kesildi. Yılmaz ve Turhan'ın beraber kestikleri CHP logolu pasta daha sonra salondakilere ikram edildi. Bu sırada bazı Ak Partili meclis üyelerinin ise kendilerine ikram edilen pastayı yememeleri dikkat çekti

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2864 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.