BOZÜYÜK'TE ŞEB-İ ARUS TÖRENİ

BOZÜYÜK'TE ŞEB-İ ARUS TÖRENİ

Bozüyük Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri tarafından düzenlenen Hz. Mevlana’yı anma törenleri Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Düzenlenen Şeb-i Arus törenine Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Bozüyük Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Koç, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcıları Ali Avcıoğlu ve Nazmi Kuru; Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bozüyük Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik, Bozüyük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Levent Susam ve çok sayıda Mevlana aşığı Bozüyük’lü katıldı.

Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, halk eğitim merkezi eğitmenlerinden oluşturulan müzik ekibi birbirinden güzel müzikleri icra ederken, Mevlana’nın Şems ile buluşması ve yaşamı sahnede canlandırıldı. Şiirsel bir dil ile anlatılan Mevlana’nın hayatı salonda bulunanları oldukça etkilerken,gecenin sonunda  Mevlana kültürünü tanıtma ve yaşatma derneği tarafından semazen gösterisi düzenlendi. Programın ardından sahneye gelen Bozüyük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Levent Susam; Böyle bir gecede aramızda bulunan sayın protokol üyelerime ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ederek eğitmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Geceyi düzenlenyelere hediyelerini takdim etmek için sahneye gelen Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman; “ Vuslatın 743. Yıldönümünde Mevlana’yı anmak için bu geceyi düzenleyen ve hayatını bu şekilde bizlere sunmada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz, Hepinizi tebrik ediyorum” dedi. Program sona ererken anma törenini düzenleyen eğitmenler salondakiler tarafından uzun süre alkış aldı.

 

Kaynak:Nilüfer ERDAL

Bu haber toplam 22490 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.