BOZÜYÜK’TE YENİ ACEZE EVİ HİZMETE GİRDİ

BOZÜYÜK’TE YENİ ACEZE EVİ HİZMETE GİRDİ

Bozüyük’te eskiden dispanser olarak kullanılan bina belediye tarafındanAceze Evine dönüştürülerek düzenlenen açılış töreni ile hizmet vermeye başladı.

Yıllardır Kasımpaşa Mahallesi Numara 17’de hizmet veren eski Aceze Evi; daha temiz, daha nezih, daha konforlu ve ikamet edenlerin temiz hava alabilecekleri, birbirleriyle hoş sohbetler ederek güzel vakit geçirebilecekleri, bahçesi olan güzel ve yepyeni bir mekâna kavuştu.

bozuyukteacezevihizmetegirdi.jpg
Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın rahatsızlığından dolayı katılamadığı açılış töreni soğuk havaya rağmen yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.
Törende ilk olarak Belediye Başkan Vekili Mehmet Doğan Tunç tarafından bir konuşma yapıldı. Mehmet Doğan Tunç konuşmasında, “Toplumsal yaşamın temel kuralı karşılıklı sevgi ve saygıdır. Türk toplumu bu temel kural doğrultusunda, toplumsal dayanışmayı yaşamın her evresinde ilke edinmiştir. Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Unutmayalım ki hepimiz bir gün yaşlanacağız. Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız yaşlılarımız milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. Ömrünün büyük bir kısmında topluma ve ülkesine hizmet vermiş olan büyüklerimizi, yaşlandıkları dönemde memnun etmek gurur vericidir. Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle tüm büyüklerimizin Yaşlılara Saygı Haftasını kutluyor, nice sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, onlara sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.

bozuyukteacezevihizmetegirdi1.jpg
Biliyorsunuz ki ilçe merkezindeki Aceze Evi’miz, şehrin kalabalığı içerisinde sıkışmış, vakit geçirebilecekleri bir bahçesi olmayan bir binaydı. Bizler burada misafir ettiğimiz büyüklerimizi daha temiz, daha nezih, daha konforlu ve hepsinden önemlisi rahatça temiz hava alabilecekleri, birbirleriyle hoş sohbetler ederek güzel vakit geçirebilecekleri, bahçesi olan güzel bir mekâna kavuşturmak istedik. Bu amaçla eskiden Verem Savaş Dispanseri olarak kullanılan ve hizmet dışı kalan bu binayı kamulaştırarak revize ettik. Büyüklerimizi burada rahat ettirebilmek için içerisinde gerekli düzenlemeleri yaptık. Bahçeyi de hem burada misafir edeceğimiz büyüklerimizin hem de mahalle sakinlerinin de faydalanabileceği, Bozüyük manzarasına hâkim değerli bir alan olarak düzenledik.
Ben buranın böyle güzel bir mekân haline getirilmesinde başta Sayın Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yeni Aceze Evimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.
Ardından konuşan Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya geçmiş olsun dileklerini ileterek yaşlılara ve büyüklere saygının öneminden bahsetti. Başkan Bakıcı’ya ilçeye kazandırdığı bu hizmetten dolay teşekkür etti. Milletvekili Eldemir, “Bizim medeniyetimiz, bizim kültürümüz büyüklerimize, yaşlılarımıza nasıl önem vermemiz gerektiğini çok güzel anlatmış. Kuran-ı Kerim’in ifadesi ile onlara öf dememeyi hatta biz çocukken nasıl onlar bize merhametle davranıyorlarsa onların yaşlandığı vakit bizimde onlara o şekilde merhametle yaklaşmamız gerektiğini emretmiş. Annesi, babası sağken, hayattayken onun rızasını kazanamamış bir evlada adeta beddua etmiş, böyle bir medeniyetten geliyoruz. İşte belediyecilik dediğimiz zamanda kişilerden yönetimlerimize taşıdığımız zamanda sadece ve sadece şehirlerin yollarını yapmak, binalarını imar etmek, çöplerini toplamak değil aynı zamanda çocukların sosyal hayatlarını düşünmek orada beldelerde, ilçelerde ve illerde yaşayan yaşlılarında sosyal hayatlarını düşünerek onlara destek olmak sosyal belediyeciliğin bir sorumluluğudur. Bundan dolayı başta Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum. Bugün açacağımız tesisimizin Bozüyük’ümüze hayırlar getirmesini, burada bu hizmetten istifade edecek büyüklerimizinde en güzel şekilde buradan yararlanmalarını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum. Hepinizi saygı ile selamlıyorum.” Dedi.

bozuyukteacezevihizmetegirdi2.jpg
Konuşmaların ardından ilçe müftüsü Selami Bağcı tarafından yapılan duanın ardından protokol mensuplarınca aceze evinin açılışı yapıldı. Aceze evinin açılışı ve yapılan ikramlar sonrasında açılış programı sona erdi. 
Açılış törenine Milletvekili Halil Eldemir, Kaymakam Köksal Şakalar, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Belediye Başkan Vekili Mehmet Doğan Tunç, Osmaneli Belediye Başkanı Münir Şahin, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman,  Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, AK Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, İlçe Başkanı Mesut Çetin, Bilecik Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammet Akgül, SGK İl Müdürü Celalettin Ateş, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, kurum müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 3326 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.