BOZÜYÜK'TEN TEOG'DA BÜYÜK BAŞARI

BOZÜYÜK'TEN TEOG'DA BÜYÜK BAŞARI

TEOG sınavlarının açıklanmasının ardından Bozüyük ilçe genelinde 16 öğrencinin Türkiye birincisi olduğu belirlendi. 

Bozüyük’te ilk kez bu kadar öğrenci soruların tamamını doğru cevaplarken ailesi ve eğitim camiasına büyük gurur yaşattılar. Diğer taraftan yaklaşık 200 öğrencinin de 115 üzeri net yaptığı kaydedildi. Bu sonuçlar ilçede eğitimin geldiği noktayı net bir şekilde gözler önüne serdi. Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk kez oluşturulan “Bozüyük Eğitiminde Kaliteyi İyileştirme Projesi" kapsamında, öğrencilerin akademik başarılarını artırıcı çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından aşamalı olarak YGS ve LYS başarısını artırmak amacıyla bu yıl 9. sınıflardan başlayan ilçe genelindeki tüm liselere ortak sınavlar yapıldı. Proje kapsamında geçtiğimiz hafta yapılan ortak sınavlar veliler, öğrenciler ve öğretmenlerden tam not aldı.

Daha önce de bu proje kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği Bozüyük’te ortaokullarda görev yapan öğretmenlerin hazırladığı ilçe geneli TEOG kazanım değerlendirme sınavı yapılmıştı. Bu çalışma da birinci dönem yapılan il genelinde TEOG sınavında Bozüyük Atatürk Ortaokulundan TEOG Türkiye Birincisiyle taçlanmış oldu. İkinci dönem yapılan TEOG sınavında ise 16 öğrenci Türkiye birincisi oldu. Yaklaşık 200 öğrenci de 115 üzeri net yaptı. Bu da başarının tesadüf olmadığını ortaya koydu.

İl genelinde tüm lise öğrencilerine uygulanan YGS kazanım değerlendirme sınavları da Bozüyük’ te görev yapan öğretmenler tarafından hazırlanmıştı. Yapılan bu çalışmalar ilk meyvesini de YGS sonuçlarının açıklanmasıyla verdi ve YGS il birincisi Bozüyük Fen Lisesinden çıktı.

Alınan bilgilere göre; hazırlanan kazanım değerlendirme sınavlarının yapılan YGS ve TEOG sınavlarıyla örtüşmesi, istatistiksel anlamda aynı verilerin elde edilmesi yapılan çalışmaların ne kadar yerinde olduğunu da gösterdi. 

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3090 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum