BOZÜYÜK’ÜN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU COŞKUYLA KUTLANDI

BOZÜYÜK’ÜN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU COŞKUYLA KUTLANDI

Bozüyük’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıl dönümünde kentte düzenlenen çeşitli etkinliklerde protokol ve vatandaşlar bir araya geldi. Gün boyu devam eden etkinlikler ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen resmi tören ile başladı.

1-189.jpg

Törene; Vali Yardımcısı ve Kaymakam Vekili Ekrem Ballı, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Ekrem Kılınçarslan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı. Çelenk koyma töreninin ardından program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam ederken kahramanlık türküleri eşliğinde okunan şiirler alanda bulunan ve törene katılan herkesi derinden etkiledi. Şiirlerin okunmasının ardından konuşmalarını gerçekleştiren Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı; “Bundan tam 94 yıl önce al bayrağımıza rengini veren hakkı ödenemez vatan evlatlarının verdiği kutsal mücadele sonucunda bugün bu kahramanların torunları olan bizler burada rahat ve huzur içinde yaşıyoruz. Şanlı tarihimizde nice zaferler kazanmış ve yaşanan sıkıntıları büyük bir dayanışma göstererek atlatmasını bilmiş büyük Türk milletinin evlatları olarak ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunu büyük bir gurur ve mutlulukla anmaktayız.  Kurtuluş savaşının en kanlı cepheleri arasından yer alan ilçemiz toprakları kan ve ter ile yoğrulmuş Mehmetçiğin kahramanca mücadelesine ve süngüsüne dayanamayan düşman arkasına bakmadan kaçmıştır. Garp cephesi komutanı İsmet Paşa 1 Nisan 1921’de TBMM Başkanı Mustafa Kemal’e çektiği telgrafta tanık olduğu hazin manzarayı şu sözlerle özetliyordu “Metristepe’den gördüm. Bozüyük yanıyor, düşman savaş alanını bıraktı kaçıyor.” Böylesine hazinli zamanları atlatarak bugünlere gelmemizde en büyük hakka sahip olan Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor. Burada bu törende bizlerle birlikte olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Programın devamında yerel sanatçı Ahmet Özen tarafından kahramanlık türküleri seslendirilerek şiirler okundu, halk oyunları gösterileri yapıldı.

3-106.jpg

Bisiklet turu ile devam edecek etkinlikler için çeşitli yaş gruplarından yaklaşık 500 bisikletli Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelirken burada çocuklara kask ve su dağıtımı yapıldı.  Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can ve İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner’inde aralarında bulunduğu 500 kişilik grup Cumhuriyet Meydanı’ndan hareket etti. Yol boyunca müzikler eşliğinde devam eden ve Kent Ormanı’nda sona eren bisiklet turunda oldukça eğlenceli görüntüler ortaya çıktı. Programın Kent Ormanı’ndaki bölümünde Power Extrem  Show grubu bisiklet ve paten ile rampalarda gerçekleştirdiği gösteriler ile izleyenleri büyüledi. Turnuvalara katılan takımlara madalya ve kupalarının dağıtılması ile devam eden etkinliklerde Başkan Bakıcı tüm takımları tebrik ederek başarılar diledi. Yapılan yemek ikramının ardından çocuklara uçurtma dağıtılması ile eğlence doruğa ulaştı.

Bozüyük’ün Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 94. Yıl dönümü etkinlikleri merkez Kasımpaşa Camii’nde akşam namazı sonrasında okunan Mevlid-i Şerif ile sona erdi.

 

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 2341 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.